Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Kristalize Streptomisin Sülfat 1 G Enjeksiyonluk Çözelti Tozu Kısa Ürün Bilgisi

KISA ÜRÜN BİLGİSİ

1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI

KRİSTALİZE STREPTOMİSİN SÜLFAT 1 g enjeksiyonluk çözelti tozu

Steril

2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM

Etkin maddeler:

Her bir flakonda

1 g streptomisin baza eşdeğer 1,253 g kristalize streptomisin sülfat

Yardımcı maddeler:

Her bir çözücü ampul q.s. 2 ml enjeksiyonluk su içerir.

Yardımcı maddelerin tam listesi için bölüm 6.1'e bakınız.

3. FARMASÖTİK FORM

Enjektabl toz içeren flakon

Beyaz veya krem beyaz renkte, higroskopik toz halindedir.

4. KLİNİK ÖZELLİKLER

4.1 Terapötik endikasyonlar

Streptomisin, diğer antimikobakteriyel ilaçlarla birlikte başlıca tüberküloz tedavisinde

kullanılan bir aminoglikozit antibiyotik olup primer antitüberküloz ilaç olarak sınıflandırılır.

KRİSTALİZE STREPTOMİSİN SÜLFAT'ın endike olduğu durumlar:

-

Mycobacterium tuberculosis:

Streptomisin, enfeksiyona neden olan duyarlı

mikroorganizmaların yol açtığı tüberkülozun tüm formlarında etkilidir. Sadece diğer antitüberküloz ilaçlarla birlikte kullanılmalıdır. En sık olarak Para aminosalisik asid(PAS), İsoniazid (INH), rifampin ve pirazinamid birlikte kullanılır.

- Tüberküloz dışındaki enfeksiyonlar:Streptomisin, potansiyel olarak daha az zararlı

terapötik ilaçların etkisiz olduğu veya kontrendike olduğu aşağıda belirtilen duyarlı mikroorganizmaların neden olduğu ağır enfeksiyonlarda kullanılmalıdır;

Pasteurella pestisFrancisella tularensisCalymmatobacterium granulomatis (Donovanosis, Granuloma inguinale); BrucellaHaemophilus DucreyiHaemophilus influenzaKlebsiella pneumoniaeEscherichia coliProteusAerobacter aerogenesKlebsiella pneumoniaeEnterococcus faecalis'inStreptococcus viridansEnterococcus faecalis

(endokardiyalenfeksiyonlarda penisilinle birlikte); Gram negatif basillerin yol açtığı bakteriyemi (diğerantibakteriyel ilaçlarla birlikte).

4.2 Pozoloji ve uygulama şekli

1/9

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi

Orta ila şiddetli enfeksiyonlarda: Günde 1-2 g, her 6-12 saatte bir bölünmüş dozlar halinde. Dozlar genellikle günde 2 gramı geçmemelidir.

Doktor tarafından başka şekilde önerilmediği takdirde;

- Tüberküloz: Mikroorganizmaların ilaca duyarlı olduğu tüm tüberküloz çeşitlerinde.Erişkinlerde, kombine tedavi halinde: 1 g/gün Streptomisin, günde 3 defa 5 g PAS ve 200-300mg/gün INH ile birlikte verilir. Yaşlılarda, böbrek fonksiyonlarına, sekizinci sinirfonksiyonuna ve yaşa göre daha düşük günlük doz verilmelidir. Gerektiği takdirdeStreptomisin dozu haftada 2-3 kez 1 g'a indirilmeli veya kesilmelidir. Tüberküloz tedavisi enaz 1 yıl sürdürülmeli, toksik belirti görülmesi halinde tedaviye son verilmelidir.

-Tularemi: 7 - 10 gün süre ile günde 1 - 2 g bölünmüş dozlar halinde verilmeli, tedavi, hastanın ateşi düştükten sonra 5 - 7 gün daha sürdürülmelidir.

- Veba: Günde 2 - 4 g bölünmüş dozlar halinde verilmeli, hastanın ateşi düştükten sonra da 3gün daha sürdürülmelidir.

- Bakteriyel endokardit: Penisiline duyarlı alfa ve nonhemolitik streptokokkal endokarditte,penisilinle birlikte 2 haftalık süreyle birlikte verilir. Streptomisin dozu ilk hafta günde iki kez1 g ve 2. hafta iki kez 0,5 g'dır. 60 yaşın üzerindeki hastalarda, 2 hafta süresince günde 2 defa0,5 g streptomisin verilmelidir.

- Enterokokkal endokardit: 2 hafta süreyle günde iki kez 1 g, 4 hafta süreyle ise günde iki kez0,5 g streptomisin, penisilinle birlikte verilir. 6 haftalık tedavi süresi tamamlanmadanototoksisite belirtileri görülürse streptomisin kesilir.

Gram-negatif basillerin neden olduğu bakteriyemi, menenjit ve pnömonide, granuloma inguinale, yumuşak şankr ve üriner sistem enfeksiyonlarında ikinci seçenektir.

Uygulama şekli

Sadece intramüsküler olarak, enjeksiyonluk su içerisinde veya %0,9 sodyum klorür çözeltisi içinde verilir.

Sulandırma sonrasında çözelti, renksizden sarı renge kadar berrak görünümdedir.

Ciltte duyarlılık reaksiyonlarından kaçınmak için, enjeksiyonluk streptomisin hazırlayan veya temas eden kişiler dikkatli olmalıdırlar.

Diğer intramüsküler preparatlarda olduğu gibi, KRİSTALİZE STREPTOMİSİN SÜLFAT 1 g, büyük kaslar içine ve derine yapılmalıdır. Erişkinlerde üst dış gluteal bölgeye veya uylukorta lateral kaslarına, çocuklarda ise uyluk orta lateral kaslarına yapılması önerilir. Siyatiksinir hasarı olasılığını en az indirgemek için bebeklerde ve küçük çocuklarda gluteal bölgeninüst dış kadran periferi sadece, yanık varlığı gibi gerekli olan durumlarda kullanılmalıdır.Enjeksiyon yeri her seferinde değiştirilmeli ve 500 mg/ml'den yüksek konsantrasyondakiçözeltiler enjekte edilmemelidir.

Deltoid alan sadece, bazı erişkinler ve büyük çocuklar gibi, kasın iyi gelişmiş olduğu kişilerde ve radial sinir hasarını önleyecek şekilde kullanılmalıdır. İntramusküler enjeksiyonlar üstkolun alt bölgesine ve üçte birlik orta bölgesine yapılmamalıdır. Tüm intramuskülerenjeksiyonlarda olduğu gibi yanlışlıkla kan damarına enjeksiyonu önlemek için aspirasyonyapılmalıdır. Streptomisinin yüksek dozları ve streptomisin ile uzun süreli tedavi daha şiddetliveya fulminan enfeksiyonlarda (endokardit, menenjit, vb.) endike olduğundan doktorlar herzaman, hastada streptomisin tedavisinden kaynaklanabilecek herhangi bir toksik belirti veyasemptom oluşmasını derhal fark edecek şekilde uygun önlemler almalıdır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler

2/9

Böbrek/karaciğer yetmezliği

Renal fonksiyonu bozulmuş olan hastalarda veya pre-renal azotemisi olanlarda şiddetli nörotoksik reaksiyon riski belirgin şekilde artmaktadır. Bu tip hastalara streptomisin sülfatverilirken dikkatli olunmalı ve doz azaltılmalıdır.

Pediyatrik popülasyon

Günde 20 - 40 mg/kg her 6 -12 saatte bir bölünmüş dozlar halinde. Çocuklarda doz aşımı olmamasına dikkat edilmelidir.

Geriyatrik Popülasyon

Yaşlı hastalar, böbrek ve karaciğer fonksiyonları ve hastanın genel durumu göz önüne alınarak dikkatle dozlanmalıdır.


Günlük

Haftada İki Defa

Haftada Üç Defa

Çocuklar

20-40mg/kg En fazla 1 g

25-30 mg/kg En fazla 1,5 g

25-30 mg/kg En fazla 1,5 g

Yetişkinler

15 mg/kg En fazla 1 g

25-30 mg/kg En fazla 1,5 g

25-30 mg/kg En fazla 1,5 g

4.3 Kontrendikasyonlar

Streptomisine aşırı duyarlığı olanlarda veya toksik reaksiyon gösterenlerde kontrendikedir. Ayrıca diğer aminoglikozidlere karşı belirgin aşırı duyarlılığı olan hastalarda da çapraz-duyarlılık nedeniyle kontrendikedir.

4.4 Özel kullanım uyarıları ve önlemleriUyarılar

Böbrek fonksiyon bozukluğu veya pre-renal azotemisi olan hastalarda şiddetli nörotoksik reaksiyon riski keskin şekilde artmaktadır. Bu reaksiyonlar arasında, vestibüler ve koklearfonksiyon bozuklukları, optik sinir disfonksiyonu, periferik nörit ve araknoidit yeralmaktadır, ayrıca ensefalopati de meydana gelebilmektedir. Klinik olarak saptanabilir vegeri geri-dönüşsüz vestibüler hasar insidansı streptomisin ile tedavi gören hastalardaözellikle yüksektir.

Böbrek fonksiyonu dikkatli şekilde izlenmelidir; böbrek yetmezliği ve/veya azot tutulumu yaşayan hastalar düşük dozlar almalıdır. Böbrek hasarı olan bireylerde doruk serumkonsantrasyonu 20 ile 25 mikrogram/ml'yi geçmemelidir.

Neomisin, kanamisin, gentamisin, sefaloridin, paromomisin, viyomisin, polimiksin B, kolistin, tobramisin ve siklosporin dahil olmak üzere nörotoksik ve/veya nefrotoksik diğerilaçlarla eşzamanlı veya ardışık kullanımından kaçınılmalıdır.

Streptomisin nörotoksisitesi, ilaç özellikle anestezi ya da kas gevşeticilerin hemen ardından uygulandığında nöromusküler blokajdan kaynaklanan respiratuvar paralizi ilesonuçlanabilmektedir. Streptomisinin parenteral uygulanması, tedavisi sırasında yeterli

laboratuvar ve odyometrik test olanakları mümkün olan hastalar için düşünülmelidir.

_

Ototoksisite:

3/9

Streptomisin uygulanmasını takiben hem vestibüler hem de işitsel disfonksiyon ortaya çıkabilmektedir. Bozukluğun derecesi streptomisin dozu ve süresi, hastanın yaşı, renalfonksiyon ve dehidratasyon düzeyi ve altta yatan işitsel disfonksiyonun derecesi ile doğrudanorantılıdır. Streptomisin dahil olmak üzere aminoglikozidlerin ototoksik etkileri etakrinik asit,mannitol, furosemid ve muhtemelen diğer diüretikler tarafından artırılmaktadır.

Streptomisin'in vestibülotoksik potansiyeli koklear toksisite kapasitesinden fazladır. Vestibüler hasarın belirtileri baş ağrısı, bulantı, kusma ve denge kaybıdır. Erken koklearhasar, yüksek frekansları duyma kaybı ile kendini göstermektedir. Uygun takip ve ilacınerkenden bırakılması, sensorinöral hücrelerin geri dönüşsüz hasar görmesinden önceiyileşmeyi sağlayabilir.

Uzun süreli tedavilerde odyogram, vestibüler testler ve böbrek testleri yapılmalıdır. Kulak çınlaması, kulakta uğultu veya kulaklarda dolgunluk hissi görüldüğü takdirde streptomisintedavisi kesilmelidir.

Önceden renal yetersizliği olan hastalarda dozaj rejimi seçilirken çok dikkatli olunmalıdır. Ağır üremisi olan hastalarda verilen tek doz bile kanda birkaç gün süreyle yüksekkonsantrasyon oluşturabileceğinden, kümülatif etki ototoksik tesir meydana getirebilir. Budurumda idrarın alkalinizasyonu, renal irritasyonu önleyebilir veya en aza indirgeyebilir.

Streptomisin'in önerilen dozaj limitlerinin aşıldığı çok küçük bebeklerde, stupor, flasidite ve ara sıra koma ve derin solunum depresyonu ile karakterize, belirgin bir santral sinir sistemidepresyonu sendromu bildirilmiştir. Bu nedenle bebeklerde, önerilen dozdan daha yüksekdozlar kullanılmamalıdır.

Granuloma inguinale ve şankroid gibi zührevi hastalıkların tedavisinde eş zamanlı sifiliz varlığından şüpheleniliyorsa, tedaviden önce uygun laboratuar testleri yapılmalı ve en az 4 ayboyunca aylık olarak serolojik testler tekrarlanmalıdır.

Diğer antibiyotiklerde de olduğu gibi streptomisin kullanımına bağlı süperenfeksiyon gelişebilir. Böyle bir durumda uygun bir tedavi uygulanmalıdır.

4.5 Diğer tıbbi ürünlerle etkileşim ve diğer etkileşim şekilleri

• Streptomisin; neomisin, kanamisin, gentamisin, paromomisin, viomisin, sefaloridin,polimiksin kolistin, siklosporin ve tobramisin gibi diğer nörotoksik ve/veya nefrotoksikilaçlarla birlikte veya peşpeşe verilmemelidir.

• Streptomisin, kas gevşeticilerle birlikte verildiğinde sinerjik etki gösterdiğindennöromüsküler blokaj nedeniyle solunumun durmasına neden olabilir.

• Streptomisin dahil olmak üzere aminoglikozidlerin ototoksik etkileri etakrinik asit,mannitol, furosemid ve muhtemelen diğer diüretikler tarafından potansiyalize edilmektedir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler

Diğer tıbbi ürünlerle etkileşim bakımından, bu popülasyonlardan elde edilmiş yeterli veri bulunmamaktadır.

Pediyatrik popülasyon

Diğer tıbbi ürünlerle etkileşim bakımından, bu popülasyonlardan elde edilmiş yeterli veri

4/9

bulunmamaktadır.

4.6 Gebelik ve laktasyonGenel Tavsiye

Gebelik Kategorisi: D

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum Kontrolü (Kontrasepsiyon)

KRİSTALİZE STREPTOMİSİN SÜLFAT çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlarda dikkatli kullanılmalıdır. Kontrasepsiyona ilişkin herhangi bir veri bulunmamaktadır.

Gebelik Dönemi

KRİSTALİZE STREPTOMİSİN SÜLFAT'ın gebelik ve/veya fetus/yeni doğan üzerinde zararlı farmakolojik etkileri bulunmaktadır. KRİSTALİZE STREPTOMİSİN SÜLFATgerekli olmadıkça (ilacın kullanılmaması durumunda anne adayı ve fetus daha büyük risklerlekarşılaşacaksa, yarar-zarar oranı dikkate alınarak, yaratabileceği olası riskler anne adayınadetaylarıyla anlatılarak kullanılmalıdır) gebelik doneminde kullanılmamalıdır. Streptomisingebe kadınlara uygulandığında fötüse zarar verebilmektedir. Plasenta engelini aştığındanfötüste ototoksisiteyi önleme açısından ilaç dikkatle kullanılmalıdır. Eğer ilaç gebeliksırasında kullanılırsa veya tedavi sırasında gebelik ortaya çıkarsa, fötüs üzerinde oluşabilecekpotansiyel zarar hakkında hasta bilgilendirilmelidir.

Laktasyon Dönemi

Streptomisin'in, emziren annelerin bebeklerinde ciddi yan etkiler gösterebileceği göz önünde bulundurularak emzirmeye son verilmeli veya emzirme sırasında ilaca devam edilmemelidir.

Üreme Yeteneği/Fertilite

Fertilite üzerine etkisi bilinmemektedir.

4.7 Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Ototoksisiteye neden olabileceğinden araç veya makine kullanımı halinde dikkatli olunmalıdır.

4.8 İstenmeyen etkiler

Advers reaksiyonlar sistem organ sınıflandırması ve sıklığa göre listelenmektedir. Sıklıklar çok yaygın (>1/10); yaygın (>1/100 ila <1/10); yaygın olmayan (>1/1.000 ila <1/100); seyrek(>1/10.000 ila <1/1.000); çok seyrek (<1/10.000); bilinmiyor (eldeki verilerden hareketletahmin edilemiyor) olarak tanımlanmaktadır.

Kan ve lenf sistemi hastalıkları

Yaygın: Eozinofili, lökopeni, trombositopeni, pansitopeni, hemolitik anemi Bağışıklık sistemi hastalıkları

Yaygın: Ateş, ürtiker, anjiyonörotik ödem, anafilaksi, isilik

5/9

Sinir sistemi hastalıkları Yaygın: Yüzde uyuşma

Göz hastalıkları

Çok seyrek: Görme keskinliğinde azalma Kulak ve iç kulak hastalıkları

Yaygın olmayan: Vertigo, koklear toksisite (sağırlık)

Gastrointestinal hastalıklar Yaygın: Bulantı, kusma

Deri ve deri altı doku hastalıkları

Yaygın olmayan: Eksfolyatif dermatit, döküntüler

Kas iskelet hastalıkları, bağ dokusu ve kemik hastalıkları Yaygın olmayan: Kas zayıflığı

Böbrek ve idrar yolu hastalıkları Yaygın olmayan: AzotemiSeyrek: Nefrotoksisite

Genel hastalıklar ve uygulama bölgesine ilişkin hastalıklar:

Yaygın olmayan: Enjeksiyon yerinde ağrı, iritasyon, kızarıklık

Parenteral streptomisin uygulaması sonucu meydana gelen vestibüler disfonksiyon, kümülatif olarak toplam günlük dozla ilgilidir. 1,8 - 2,0 g/gün verildiğinde, hastaların büyükçoğunluğunda, özellikle de yaşlı veya böbrek fonksiyon bozukluğu olan hastalarda, 4 haftaiçerisinde bu belirtilerin gözlenmesi muhtemeldir. Bu nedenle, vestibüler disfonksiyonve/veya duyma bozukluğunun saptanmasını kolaylaştırmak için streptomisin tedavisindenönce, tedavi esnasında ve yoğun tedaviyi takiben kalorik ve odyometrik testler önerilir.Vestibüler semptomlar genellikle erken dönemde ortaya çıkar ve erken saptanıp ilaçuygulamasının kesilmesi halinde geri dönüşlüdür. İlacın kesilmesinden 2 - 3 ay sonra tamkaranlıkta veya çok engebeli yollarda yürümede göreceli yetersizlik hariç önemli vestibülersemptomlar genellikle kaybolur. Yan etkiler ortaya çıktıktan sonra tedavinin kesilipkesilmemesine karar verilmelidir.

Şüpheli advers reaksiyonların raporlanması


Ruhsatlandırma sonrası şüpheli ilaç advers reaksiyonlarının raporlanması büyük önem taşımaktadır. Raporlama yapılması, ilacın yarar/risk dengesinin sürekli olarak izlenmesineolanak sağlar. Sağlık mesleği mensuplarının herhangi bir şüpheli advers reaksiyonu TürkiyeFarmakovijilans Merkezi (TÜFAM)'ne bildirmeleri gerekmektedir (www.titck.gov.tr; e-posta: [email protected]; tel:08003140008; Faks:03122183599).

4.9 Doz aşımı ve tedavisi

Küçük bebeklerde streptomisin dozu önerilen sınırları aşarsa, koma ve derin solunum depresyonuna kadar gidilebilen, dalgınlık ve gevşeklikle karakterize belirgin santral sinirsistemi depresyonu görülür.

6/9

5. FARMAKOLOJIK ÖZELLIKLER5.1 Farmakodinamik özellikler

Farmakoterapötik Grup: Sistemik kullanılan antiinfektifler, aminoglikozid antibakteriyeller, streptomisinler

ATC kodu: J01GA01

Streptomyces griseus'tan

elde edilen suda çözünür bir aminoglikozit olan streptomisin sülfat, terapötik dozlarda bakterisid etkiye sahip bir antibiyotiktir. Etkisini, normal protein sentezinietkileyerek ve "hatalı proteinlerin" oluşmasını sağlayarak gösterir.

Mikrobiyolojisi:

Streptomisin, başta

Mycobacterium tuberculosisPseudomonas aeruginosa

dışında birçok Gram-negatif bakteriye karşıetkilidir.

Streptomisinin MIC değeri birçok duyarlı mikroorganizma için 1-8 mikrogram/ml'dir. Duyarlılık testleri: difüzyon teknikleri

Bölge çaplarının ölçülmesini gerektiren kantitatif yöntemler, bakterilerin antimikrobiyal ajanlara karşı duyarlılığına yönelik en kesin tahmini vermektedir. Organizmalarınstreptomisine duyarlılığını test etmek için disklerle kullanılması tavsiye edilen standartprosedürde, 10 mcg streptomisin diski kullanılmaktadır. Yorum, minimum inhibe edicistreptomisin konsantrasyonu (MIC) ile disk testinde elde edilen çapın korelasyonunuiçermektedir. 10 mcg streptomisin diskiyle standart tekli disk duyarlılık testi sonuçlarınınverildiği laboratuvardan gelen raporlar aşağıdaki kriterlere göre yorumlanmalıdır:

Enterobacteriaceae

ile ilgili Yorumlama Kriterleri

Bölge Çapı (mm)

Yorum

>15

(S) Duyarlı

11-12

(I) Ara

<10

(R) Dirençli

“Duyarlı” yorumu içeren bir rapor, patojenin streptomisinle yürütülen monoterapiye yanıt vermesinin olası olduğunu belirtmektedir. “Ara” yorumu içeren bir rapor, sonucun belirsizsayılması gerektiğini belirtmekte olup, organizma klinik açıdan elverişli alternatif ilaçlarakarşı tamamen duyarlı değilse, testin tekrarlanması gerekmektedir. Bu kategoride, kontrollüolmayan teknik faktörlerin yorumlanmasında majör uyumsuzluklara neden olmasını önleyentampon bir bölge sunulmaktadır. “Dirençli” yorumu içeren bir rapor, elde edilebilecek ilaçkonsantrasyonlarının engelleyici olmasının olasılık dışı olduğunu ve başka tedavininseçilmesi gerektiğini belirtmektedir.

Standartlaştırılmış prosedürler, laboratuvar kontrol organizmalarının kullanılmasını gerektirmektedir. 10 mcg streptomisin diski, aşağıdaki bölge çapını vermelidir:

Kabul Edilebilir Kontrol Aralıkları

Organizma

Bölge Çapı (mm)

E. coli

ATCC 25922

12-20

7/9
Biyoterörizm Ajanlarına ilişkin Yorumlama Kriterleri
Organizma
MIC Aralığı (mcg/ml)

MIC Aralığı (mcg/ml)

(I) Ara

(R) Dirençli

Organizma

(S) Duyarlı

8
>16

Yersinia pestis


<4

Ara Ürünler veya Dirençlilik kriterleri


Francisella tularensis


<8

mevcut değildir



5.2 Farmakokinetik özelliklerGenel özellikler

Emilim:


Ağız yoluyla alındığında emilim göstermeyen streptomisin, 1 g IM enjeksiyonu takiben 1 saat içerisinde 25-50 mikrogram/ml'lik doruk plazma seviyelerine ulaşır ve bu değer 5-6 saatiçerisinde %50 oranında azalır.

Dağılım:


Beyin dışında tüm organlarda yeterli konsantrasyonlarda özellikle plevra sıvısında ve tüberküloz kavitelerinde yüksek miktarlarda bulunur. Streptomisin plasentaya geçer vekordon kanındaki kan konsantrasyonları anneninkiyle aynıdır. Verilen dozun 1/3'i plazmaproteinlerine bağlanır.

Biyotransformasyon:


Veri yoktur.

Eliminasyon:


Yarılanma ömrü 2,5 saattir. Glomerüler filtrasyonla atılımı hızlı olup böbrek fonksiyonları normal olan hastalarda alınan 600 mg'lık tek bir dozun %29-89 kadarı 24 saat içerisindeidrarla atılır. Düşük miktarlarda süt, tükürük ve terle atılır.

Doğrusallık/Doğrusal olmayan durum:


Veri yoktur

Hastalardaki karakteristik özellikler

Böbrek yetmezliği:


Glomerüler aktivitedeki herhangi bir bozukluk, ilacın atılımında azalmaya ve serum doku seviyelerinde artışa neden olur.

5.3 Klinik öncesi güvenlilik verileri

Geleneksel güvenlilik farmakolojisi, tekrarlanan doz toksisitesi, genotoksisite, karsinojenik potansiyel ve üreme toksisitesi çalışmalarına dayalı olan klinik öncesi güvenlilik verileri,insanlara yönelik özel bir tehlike ortaya koymamaktadır.

8/9

6. FARMASÖTİK ÖZELLİKLER6.1 Yardımcı maddelerin listesi

Her bir çözücü ampul q.s. 2 ml enjeksiyonluk su içerir.

6.2 Geçimsizlikler6.3 Raf ömrü

48 ay.

6.4 Saklamaya yönelik özel tedbirler

30°C altındaki oda sıcaklığında saklayınız.

6.5 Ambalajın niteliği ve içeriği

1 Flakon, 1 g streptomisin (eşdeğer 1,253 g kristalize streptomisin sülfat)

1 Ampul (çözücü), 2 ml enjeksiyonluk su

6.6 Beşeri tıbbi üründen arta kalan maddelerin imhası ve diğer özel önlemler

Kullanılmamış olan ürünler ya da atık materyaller 'Tıbbi atıkların kontrolü yönetmeliği' ve 'Ambalaj ve Ambalaj Atıklarının Kontrolü yönetmelikleri'ne uygun olarak imha edilmelidir.

7. RUHSAT SAHİBİ

İ.E.Ulagay İlaç Sanayii TÜRK A.Ş Maslak Mah. Sümer Sok. No: 4Maslak Office Building Kat: 7-834485 Maslak, Sarıyer/İSTANBULTel.: 0 212 467 11 11Faks.: 0 212 467 12 12

8. RUHSAT NUMARASI

08.09.1977- 126/47

9. İLK RUHSAT TARİHİ/ RUHSAT YENİLEME TARİHİ

İlk ruhsat tarihi: 08.09.1977 Ruhsat yenileme tarihi: 22.11.2010

10. KÜB'ÜN YENİLEME TARİHİ

9/9

İlaç Bilgileri

Kristalize Streptomisin Sülfat 1 G Enjeksiyonluk Çözelti Tozu

Etken Maddesi: Streptomisin Sülfat

Pdf olarak göster

Google Reklamları

Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.