Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Ovipla 200 Mg Film Kaplı Tablet Kısa Ürün Bilgisi

KISA ÜRÜN BİLGİSİ1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI

OVİPLA 200 mg film kaplı tablet2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMEtkin madde:

Her bir film kaplı tablet 200 mg hidroksiklorokin sülfat içermektedir.Yardımcı maddeler:

Laktoz monohidrat (inek sütü kaynaklı) 34 mg Yardımcı maddeler için bölüm 6.1'e bakınız.3. FARMASÖTİK FORM

Film kaplı tablet

Yuvarlak, bikonveks, beyaz renkli tek tarafı “HCO” baskılı, bir tarafı 200 baskılı film kaplı tablet.4. KLİNİK ÖZELLİKLER
4.1 Terapötik endikasyonlar

Yetişkinler

- Romatoid artrit

- Diskoid ve sistemik lupus eritematozus

- Güneş ışığına bağlı oluşan veya güneşle şiddetlenen dermatolojik rahatsızlıklarPediyatrik popülasyon

- Juvenil idiyopatik artrit (diğer tedavilerle kombine halinde)

- Diskoid ve sistemik lupus eritematozus4.2 Pozoloji ve uygulama şekliPozoloji/uygulama sıklığı ve süresi

Yemeklerle veya bir bardak süt ile ağızdan alınmalıdır.

1

/

12

Yetişkinler (yaşlılar dahil)


En düşük etkili doz uygulanmalıdır. Doz 6,5 mg/kg/günü aşmamalıdır (mevcut vücut ağırlığına göre değil, ideal vücut ağırlığına göre hesaplanır) ve günlük 200 mg veya 400 mgolarak uygulanır.

Günde 400 mg alabilen hastalar


Başlangıçta bölünmüş dozlar halinde günlük 400 mg uygulanır. Belirgin bir iyileşme gözlenmezse doz 200 mg'a düşürülebilir. Verilen yanıtın azalması durumunda idame dozu400 mg'a yükseltilmelidir.

Pediyatrik popülasyon


En düşük etkili doz uygulanmalı ve doz ideal vücut ağırlığına göre 6,5 mg/kg/günü aşmamalıdır. Dolayısıyla ideal vücut ağırlığı 31 kg'dan düşük çocuklarda 200 mg tablet uygundeğildir.

Hidroksiklorokin etkisi kümülatiftir ve terapötik etkinin görülebilmesi için birkaç hafta geçmesi gerekir. Öte yandan hafif yan etkiler göreceli olarak erken oluşabilir. Romatizmalhastalıkların tedavisinde eğer 6 ay içinde belirgin iyileşme gözlenmezse ilaç kesilmelidir. Işığaduyarlı rahatsızlıklarda, tedavi yalnızca ışığa maruziyetin en yüksek olduğu dönemlerdeuygulanmalıdır.Uygulama şekli:

Oral uygulanır. Yiyecek veya bardak süt ile alınmalıdır.Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Hepatik ya da renal bozukluğu olan ya da bu organları etkilediği bilinen ilaç kullanan hastalar yakından izlenmelidir ve gerektiğinde doz azaltılmalıdır.Pediyatrik popülasyon:

İdeal vücut ağırlığı 31 kg'dan düşük olan çocuklarda kullanılmamalıdır.4.3 Kontrendikasyonlar

- 4-aminokinolin bileşiklerine veya formülasyonda yer alan diğer maddelere karşı bilinen

- ili Bugüvenli elektronik imza ile imzalanmıştır.

aşırı duyarlılık

2

/

12

- Gözde makulopati

- Hamile olma (madde 4.6'ya bakınız)4.4 Özel kullanım uyarıları ve önlemleri

Genel:

• Önerilen günlük doz aşılmadığı takdirde retinopati oluşumu yaygın değildir. Önerilenmaksimum dozun üzerinde dozlar uygulanması retinopati riskini artırabilir ve retinopatigelişmesini hızlandırabilir.

• OVİPLA ile tedaviye başlamadan önce tüm hastalara oftalmolojik muayene yapılmalıdır.Oftalmolojik kontrol görme keskinliği, merkezi görme alanı ve renkli görme açısındanoftalmoskop ve fundoskopi ile dikkatli biçimde muayeneyi içermelidir.

Aşağıdaki koşullarda bu muayene daha sık ve hastaya spesifik olarak yapılmalıdır:

- günlük dozun 6,5 mg/kg üzerinde olması (Bu doz hesaplanırken ideal vücut ağırlığıdikkate alınır. Aksi halde obez hastalarda doz aşımına neden olabilir);

- renal yetmezlik

- 200 g üzerinde kümülatif doz

- 65 yaş üzeri hastalar

- görme keskinliği 6/8 altında olan kişilerde.

Pigmentli anormallikler, görme alanı bozukluğu veya göz merceği uyumunda zorlukla açıklanamayan herhangi bir başka anormallik veya korneal opaklıkların oluşumu görülenhastalarda ilaç hemen kesilmelidir ve hasta olası ilerlemeler için yakından izlenmelidir.

Hastanın normal olmayan renkli görme de dahil olmak üzere herhangi bir görme bozukluğu fark etmesi durumunda, ilacı hemen kesmesi ve doktoru ile iletişime geçmesi tavsiyeedilmelidir.

Hidroksiklorokinin antidiyabetik ilaçlarla tedavi edilen/edilmeyen hastalarda yaşamı tehdit edebilen bilinç kaybı dahil olmak üzere şiddetli hipoglisemiye neden olduğu gösterilmiştir(Bkz. Bölüm 4.5 ve 4.8). Hidroksiklorokin ile tedavi edilen hastalar hipoglisemi riski ve ilgiliklinik belirti ve semptomlar konusunda uyarılmalıdır. Hidroksiklorokin tedavisi sırasındahipoglisemi düşündüren klinik semptomları olan hastalarda kan glukoz düzeyi kontroledilmeli ve gerektiğinde tedavi gözden geçirilmelidir.

Hidroksiklorokinin sülfat ile tedavi edilen hastalarda bazı olgularda ölüm ile sonlanan kardiyak yetmezliğe neden olan kardiyomiyopati olguları bildirilmiştir (Bkz. Bölüm 4.8 ve

. Bu belge, güvenji elektronik imza ile imzalanmıştır. .....

Bdge DoBölümod4.9)G83Kar4iyoffl^pate 3kfee4kti ve bulgulanıp açısıfflda»wwklinftke.gtakipgiikvfek-(eğer

3

/

12

kardiyomiyopati gelişirse hidroksiklorokinin sülfat tedavisinin kesilmesi önerilir. Kardiyak iletim bozuklukları (dal bloku/atriyoventriküler kalp bloku) ve aynı zamanda biventrikülerhipertrofi saptanırsa kronik toksisiste düşünülmelidir (Bkz. Bölüm 4.8)

Advers oküler veya deri reaksiyonlarına sebep olabilecek ilaçlar alan hastalarda hidroksiklorokinin sülfat dikkatli kullanılmalıdır. Aşağıdaki durumlarda kullanımında dadikkatli olunmalıdır:

• Hepatik ya da renal bozukluğu olan hastalar ve bu organları etkilediği bilinen ilaç kullananhastalar. Renal veya hepatik fonksiyonları ciddi risk altında olan hastalarda plazmahidroksiklorokin seviyeleri için bir tahmin yürütülmeli ve bu doğrultuda doz ayarlamasıyapılmalıdır.

• Gastrointestinal, nörolojik ya da hematolojik bozukluğu olan hastalar.

Kemik iliği depresyonu riski düşük olsa da, anemi, aplastik anemi, agranülositoz, beyaz kan hücrelerinde düşüş, ve trombositopeni bildirilmiş olduğu için, periyodik kan sayımı yapılmasıtavsiye edilmektedir. Anormallikler gelişmesi halinde OVİPLA tedavisi kesilmelidir.

Ayrıca, kinine duyarlılığı olan, glukoz-6-fosfat dehidrogenaz eksiliği olan, hidroksiklorokin ile alevlenebilen porfiria kutena tarda rahtasızlığı olan ve deri reaksiyonları riskiniartırabileceği göründüğünden psöriazisi olan hastalarda dikkatli olunması tavsiyeedilmektedir.

Özellikle küçük çocuklar 4-aminokinolinlerin toksik etkilerine çok duyarlıdır. Bu nedenle hastalar, OVİPLA'yı çocukların ulaşamayacağı yerde saklamaları konusunda uyarılmalıdır.

Uzun süreli tedavi gören tüm hastalara iskelet kası ve tendon refleksleri açısından periyodik muayene yapılmalıdır. Güçsüzlük ortaya çıktığında, ilaç kesilmelidir.

Nadir kalıtımsal galaktoz intoleransı, Lapp laktoz yetmezliği ya da glikoz-galaktoz malabsorbsiyon problemi olan hastaların bu ilacı kullanmamaları gerekir.

OVİPLA ile ekstrapiramidal bozukluklar meydana gelebilir (Bkz. Bölüm 4.8).4.5 Diğer tıbbi ürünler ile etkileşim ve diğer etkileşim şekilleri

Hidroksiklorokin sülfatın serum digoksin düzeylerini arttırdığı bildirilmiştir; eş zamanlı tedavi gören hastalarda digoksin düzeyleri yakından izlenmelidir.

Hidroksiklorokin sülfat, buna ilişkin raporlar bulunmamakla birlikte, klorokinin bazı bilinen etkileşimleri ile de ilişkilendirilebilir. Bunlar aşağıdakileri içermektedir:

lu belge, güvenli elektronikimza,ile imzalanmıştı^ t t t t t . . . . . .

nöromüsküler kavşakta doğrudan blokaj etkisinin artması;an;


Belge


4

/

12

simetidin metabolizmasının inhibisyonu bu durum antimalaryal ilacın plazma konsantrasyonunu arttırabilir; neostigmin ve piridostigmin etkisini antagonize etme; insandiploid hücre intradermal kuduz aşısı ile primer bağışıklamada antijen yanıtında azalma.Klorokinde olduğu gibi, antasitler hidroksiklorokinin absorbsiyonunu azaltabilir, bu yüzdenOVİPLA ve antasit alımı arasında 4 saatlik bir zamanın öngörülmesi tavsiye edilmektedir.

Hidroksiklorokin hipoglisemik tedavinin etkilerini artırabildiğinden, insulin ya da antidiyabetik ilaç dozunun azaltılması gerekebilir.

Halofantrin QT aralığını uzatır ve hidroksiklorokin gibi kardiyak aritmi indükleyebilme potansiyeli olan diğer ilaçlarla birlikte uygulanmamalıdır. Ayrıca hidroksiklorokin, amiodaronve moksifloksasin gibi diğer antiaritmojenik ilaçlarla eş zamanlı kullanılırsa ventriküler aritmiindükleme riskinde artış olabilir.

Hidroksiklorokin ve siklosporin eşzamanlı uygulandığında plazma siklosporin düzeyinin arttığı bildirilmiştir.

Hidroksiklorokin konvülsiyon eşiğini düşürebilir. Hidroksiklorokinin konvülsiyon eşiğini düşürdüğü bilinen diğer antimalaryal ilaçlarla (örn. meflokin) birlikte uygulanmasıkonvülsiyonkonvülsiyon riskinde artışa neden olabilir.

Ayrıca hidroksiklorokin ile birlikte uygulandığında antiepileptik ilaçların aktiviteleri bozulabilir.

Klorokinin praziquantel biyoyararlanımını azalttığı, bir tek doz etkileşim çalışmasında saptanmıştır. Hidroksiklorokin ile praziquantel birlikte uygulandığında benzer bir etki olupolmadığı bilinmemektedir. Hidroksiklorokin ile klorokinin yapısal ve farmakokinetikbenzerliklerine dayanarak hidroksiklorokinle de benzer bir etki gözlenebilir.

Hidroksiklorokin agalsidaz ile birlikte uygulandığında teorik olarak intrasellüler a-galaktozidaz aktivitesinin inhibisyonu riski vardır.4.6 Gebelik ve laktasyonGenel tavsiye

Gebelik kategorisi: D

Gebelik durumunda hidroksiklorokin ancak hekim tarafından yararları risklerinden fazla olarak değerlendirilirse kullanılmalıdır. Aksi takdirde gebelikte hidroksiklorokin kullanımından

° Bubelge,güvenlieleKtromEimzaıl&^ımzalanmıştır.

Belge Dı

laçmlfmdaİl1^ir83ZlAxQ3NRYııUyQ3NRS3k0ZW56 Belge Takip Adresi:https://www.turkiye.gov.tr/saglik-titck-ebys

5

/Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Hidroksiklorokinin gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir. Hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalar üreme toksisitesinin bulunduğunu göstermiştir.İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.Gebelik dönemi

Hidroksiklorokin için klinik öncesi veriler sınırlıdır, bu yüzden iki ürün arasındaki yapı ve farmakolojik özelliklerin benzerliğinden dolayı klorokin verileri değerlendirilmiştir. Klorokinile ilgili hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalarda, çok yüksek supraterapötik dozlarda (250 ila1500 mg/kg vücut ağırlığı) embriyo-fetal gelişim toksisitesi gösterilmiştir. Klorokine ait kliniköncesi veriler, bazı test sistemlerinde potansiyel bir genotoksisite riskini ortaya koymaktadır.Çalışmalar, hidroksiklorokin için otoimmün hastalıklar nedeniyle yüksek dozlarda uzundönem tedavide kullanıldığında konjenital malformasyon veya olumsuz gebelik sonuçlarıriskinde istatistiksel olarak anlamlı bir artış göstermemiştir.

OVİPLA, doktorun kararına göre, potansiyel faydaları olası tehlikelere ağır basmadığı sürece gebelikte kullanılmamalıdır. Eğer tedavi eden doktor, anne ve fetüs için yararın fetüse yönelikriske ağır bastığını değerlendirirse, bu ilacın sıtma tedavisinde ya da yüksek riskli durumlardasıtmanın baskılanmasında kullanımı haklı görülebilir.Laktasyon dönemi

Hidroksiklorokin anne sütüne geçer (vücut ağırlığı düzeltmesinden sonra maternal dozun %2'sinden azı).

Sıtmanın iyileştirici tedavisi durumunda emzirme mümkündür. Hidroksiklorokinin anne sütüne geçmesine rağmen, bu miktar bebekte sıtmaya karşı herhangi bir koruma sağlamak içinyetersizdir. Bebek için ayrı bir kemoprofilaksi gereklidir.

Hidroksiklorokinin uzun süreli tedavisi sırasında anne sütüyle beslenen bebekte güvenlilik konusunda çok sınırlı veriler vardır. Reçete eden hekim, endikasyona ve tedavi süresine göreemzirme döneminde kullanımın olası risklerini ve yararlarını değerlendirmelidir.Üreme yeteneği /Fertilite

İnsanlar üzerinde fertilite çalışması gerçekleştirilmemiştir.

Hidroksiklorokinin fertilite üzerine etkisi hakkında hayvan çalışması verisi bulunmamaktadır.

Belge Doöfalt,kt0r@kifl/tedaviısi-nden

6

/

12

sonra testosteron seviyelerinde, testis, epididimis, sperma keseleri ve prostat ağırlıklarında, azalma görülmüştür. Sıçanlarda yürütülen başka bir çalışmada da 14 gün boyunca10 mg/kg/gün dozunda intraperitoneal tedavi sonrasında fertilite oranı azalmıştır.4.7 Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Hidroksiklorokin akomodasyonu bozabildiği ve bulanık görmeye neden olduğu için hastalar araç ve makine kullanma konusunda uyarılmalıdır. Durum kendini sınırlamadığı koşulda,geçici olarak dozun azaltılması gerekebilir.4.8 İstenmeyen etkiler

Advers ilaç reaksiyonları aşağıdaki sıklık derecesine göre belirtilmiştir:

Çok yaygın (> 1/10); yaygın (> 1/100 ila < 1/10); yaygın olmayan (> 1/1000 ila < 1/100); seyrek (> 1/10000 ila < 1/1000); çok seyrek (< 1/10.000); bilinmiyor (eldeki verilerdenhareketle tahmin edilemiyor)• Kan ve lenf sistemi hastalıkları

Bilinmeyen: Kemik iliği depresyonu, anemi, aplastik anemi, agranulositoz, beyaz kan hücrelerinde azalma ve trombositopeni• Bağışıklık sistemi hastalıkları

Bilinmeyen: Ürtiker, anjiyoödem ve bronkospazm• Metabolizma ve beslenme hastalıkları

Yaygın: Anoreksi.

Bilinmeyen: Hipoglisemi (Bkz. Bölüm 4.4)

Hidroksiklorokin porfiriyi alevlendirebilir veya tetikleyebilir.• Psikiyatrik hastalıklar

Yaygın: Duygusal hareketlilik,

Yaygın olmayan: Sinirlilik Bilinmeyen: psikoz• Sinir sistemi hastalıkları

Yaygın: Baş ağrısı

Belge DoYdygınoÖlma'yani0§eırseffiiikQ3NRS3kOZW56 Belge Takip Adresi:https://www.turkiye.gov.tr/saglik-titck-ebys

7

/

12

Bilinmeyen: Bu sınıf ilaçlar ile konvülziyonlar bildirilmiştir.

Distoni, diskinezi, tremor gibi ekstraprimidal bozukluklar (Bkz. Bölüm 4.4)• Göz hastalıkları

Yaygın: Akomodasyon bozukluğuna bağlı bulanık görme doza bağlıdır ve geri dönüşlü olabilir.

Yaygın olmayan: Pigmentasyon değişiklikleri ve görme alanı defekti ile birlikte retinopati gelişebilir fakat önerilen günlük doz aşıladığında yaygın olmadığı görülmektedir. İlkevrelerde hidroksiklorokin tedavisinin kesilmesi ile geri dönüşümlüdür. Fakat durumunilerlemesine izin verilirse, tedavi kesilmesinden sonra da ilerlemeye devam etme riskiolabilir. Retinal değişikliği olan hastalar başlangıçta asemptomatik olabilirler ya daparasantral, perisantral halka tipleri, temporal skotomlara ve anormal renkli görmesemptomları olabilir.

Ödem ve opasiteyi içeren korneal değişiklikler bildirilmiştir. Asemptomatik olabilirler ya da halo, bulanık görme ya da fotofobi gibi bozukluklara yol açabilirler. Bu etkiler geçici olabilirya da tedavi kesilince geçebilir.

Bilinmeyen: Makulopati ve maküler dejenerasyon bildirilmiştir (başlangıcı hidroksiklorokin maruziyetinden 3 ay ila birkaç yıl sonrası arasında değişmektedir) ve bunun geri dönüşüolmayabilir.• Kulak ve iç kulak hastalıkları

Yaygın olmayan: Vertigo, kulak çınlaması,

Bilinmeyen: İşitme kaybı.• Kardiyak hastalıklar

Bilinmeyen: Bazı olgularda ölüm ile sonlanan kardiyak yetmezlikle sonuçlanabilecek kardiyomiyopati (Bkz. Bölüm 4.4 ve 4.9)

Kardiyomiyopati iletim bozuklukları (dal bloğu, AV kalp bloğu) ve aynı zamanda biventriküler hipertrofi saptandığında kronik toksisite düşünülmelidir. İlacın kesilmesidüzelme sağlayabilir.• Gastrointestinal hastalıklar

Çok yaygın: Bulantı, karın ağrısı

Belge DoYaygtnOdBiiySra,ktts®a.YnUyQ3NRS3kOZW56 Belge Takip Adresi:https://www.turkiye.gov.tr/saglik-titck-ebys

8

/

12

Bu semptomlar genellikle doz azaltılması ya da ilacın kesilmesi ardından hemen düzelir.• Hepatobiliyer hastalıklar

Yaygın olmayan: Karaciğer fonksiyon testlerinde bozulma Bilinmeyen: Fulminan hepatik yetmezlik• Deri ve deri altı doku hastalıkları

Yaygın: Deri döküntüleri; kaşıntı,

Yaygın olmayan: Deri ve mukoz membranlarda renk değişiklikleri, saçlarda beyazlama, alopesi.

Genellikle tedavi kesildiğinde bu etkiler kolayca düzelir.

Bilinmeyen: Eritema multiformeyi de içeren büllöz erupsiyon, Stevens-Johnson sendromu, toksik epidermal nekroliz, eozinofili ve sistemik semptomlarla birlike ilaç döküntüsü(DRESS Sendromu), fotosensitivite, eksfoliyatif dermatit.

Akut jeneralize ekzantematöz püstülozun (AGEP)

Hidroksiklorokin psöriazis ataklarını tetikleyebilmekle birlikte, AGEP'in apsöriazisten ayırıcı tanısı yapılmalıdır. Bu vakalarda ateş ve hiperlökositoz görülebilir. Genellikle ilacınkesilmesi ardından sonlanım iyidir.• Kas iskelet bozuklukları, bağ doku ve kemik hastalıkları

Yaygın olmayan: Duyusal motor bozukluklar

Bilinmeyen: Proksimal kas gruplarında ilerleyen güçsüzlük ve atrofiye yol açan iskelet kaslarında miyopati ya da nöromiyopati.

Miyopati ilaç kesildikten sonra düzelebilmekle birlikte, düzelmesi aylar sürebilir.

Tendon reflekslerinde baskılanma ve anormal sinir iletimi.• Metabolizma ve Beslenme Bozuklukları

Bilinmeyen: Hipoglisemi

Şüpheli advers reaksiyonların raporlanması


Ruhsatlandırma sonrası şüpheli ilaç advers reaksiyonlarının raporlanması büyük önem taşımaktadır. Raporlama yapılması, ilacın yarar/risk dengesinin sürekli olarak izlenmesineolanak sağlar. Sağlık mesleği mensuplarının herhangi bir şüpheli advers reaksiyonu Türkiye

BelgeD^ıarmakovijilans Merkgzn(5ÜFAM)we-bildirilmesiegerekmekteıdiffs:(wwwrâtek9g©v4B;-e-spo$fca:

9 / 12

[email protected]; tel: 0 800 314 00 08; faks: 0 312 218 35 99).4.9 Doz aşımı ve tedavisi

4-aminokinolinlerin doz aşımı özellikle yenidoğanlarda tehlikelidir ve 1-2 g ölümcül olabilir. Doz aşımı semptomları baş ağrısı, görme bozuklukları, kardiyovasküler kollaps,konvülziyonlar, hipokalemi, QT uzaması, torsade de pointe, ventriküler taşikardi veventriküler fibrilasyonu içeren ritim ve iletim bozuklukları ve ardından ani, potansiyel olarakölümcül olan solunum ve kalp durmasıdır. Bu etkiler aşırı dozun alınmasından hemen sonraortaya çıkabildiğinden, acil tıbbi müdahale gereklidir. Kusturma ya da lavaj ile mideboşaltılmalıdır. Emilimi baskılamak için alınan dozun en az beş katı aktif karbon verilmelidir.Bu işlem lavaj sonrası tüp ile mideye bırakılarak ve ilacın alınmasından sonraki 30 dakikaiçinde yapılmalıdır.

Çalışmalarla klorokin kardiyotoksisitesinin düzeltilmesinde yararlı etkilerini gösterdiğinden parentaral diazepam verilmesi düşünülmelidir.

Gerektiğinde solunum desteği ve şok tedavisi yapılmalıdır.5. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ5.1 Farmakodinamik özellikleri

Farmakoterapötik grup: Aminokinolonlar ATC kodu: P01BA02

Klorokin ve hidroksiklorokin gibi antimalaryal ajanların romatoid hastalıkların tedavisinde terapötik etkililiğini sağlayan birçok farmakolojik mekanizması olmasına rağmen herbirininrolü bilinmemektedir. Etkilerinin bağlı olduğu mekanizmalar, sülfidril grupları ile etkileşim,enzim aktiviteleri ile etkileşim (fosfolipaz, NADH-sitokrom C redüktaz, kolinesteraz, proteazve hidrolaz), DNA bağlama, lizozomal membranların stabilizasyonu, prostaglandinoluşumunun baskılanması, PMNL kemotaksis ve fagositozunun baskılanması, monositlerdeninterlökin-1 salımının engellenmesi ve nötrofil superoksit salımının baskılanmasınıiçermektedir.5.2. Farmakokinetik özellikler

Emilim


Oral yoldan alındıktan sonra gastrointestinal sistemde hızla ve tamamına yakını emilir.

10

/

12

Dağılım


Sağlıklı gönüllülerde 400 mg alındıktan sonra elde edilen doruk plazma konsantrasyonu ortalaması 105 ng/ml'dir ve 53-2018 ng/ml aralığında değişmektedir. Doruk plazmakonsantrasyonuna ortalama 1,83 saatte ulaşılmıştır.

Biyotransformasyon


Alkilasyon ve konjugasyon yoluyla metabolize olur.

Eliminasyon


Ortalama plazma eliminasyon yarı ömrü uygulama sonrası periyoda bağlı olarak değişmektedir: 5,9 saat Cmax- 10 saat), 26,1 saat (10-48 saate ve 299 saatte (48-504 saatte).Ana bileşim ve metabolitleri geniş ölçüde vücuda yayılırlar ve eliminasyon esas olarak üreyoluyla gerçekleşir, bir çalışmada uygulanan dozun %3'ü 24 saatte geri alınmıştır.5.3 Klinik öncesi güvenlilik verileri

Geçerli değildir.6. FARMASÖTİK ÖZELLİKLER6.1. Yardımcı maddelerin listesi

Laktoz monohidrat (inek sütü kaynaklı)

Mısır nişastası Povidon

Magnezyum stearat

Opardry White 03F180011 (HPMC 2910, makrogol, titanyum di oksit)6.2 Geçimsizlikler

Geçerli değildir.6.3 Raf ömrü

12 ay6.4 Saklamaya yönelik özel uyarılar

25°C altındaki oda sıcaklığında saklayınız.

11

/6.5 Ambalajın niteliği ve içeriği

Karton kutu içerisinde PVC-Alu blister ambalajda 30 adet film kaplı tablet, kullanma talimatı ile birlikte sunulmaktadır.6.6 Beşeri tıbbi üründen arta kalan maddelerin imhası ve diğer özel önlemler

Kullanılmamış olan ürünler ya da atık materyaller 'Tıbbi atıkların kontrolü yönetmeliği' ve 'Ambalaj ve Ambalaj Atıklarının Kontrolü yönetmelikleri'ne uygun olarak imhaedilmelidir.7. RUHSAT SAHİBİ

World Medicine İlaç San. ve Tic. A.Ş.

Bağcılar / İstanbul8. RUHSAT NUMARASI

2021/1149. İLK RUHSAT TARİHİ/RUHSAT YENİLEME TARİHİ

İlk ruhsat tarihi: 20.04.2021 Ruhsat yenileme tarihi:10. KÜB'ÜN YENİLENME TARİHİ

12

/

12

İlaç Bilgileri

Ovipla 200 Mg Film Kaplı Tablet

Etken Maddesi: Hidroksiklorokin Sülfat

Pdf olarak göster

Google Reklamları

Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.