Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Fluarix Tetra 0.5 Ml Im Enjeksiyon İçin Süspansiyon İçeren Kullanıma Hazır Enjektör Kısa Ürün Bilgisi

KISA URUN BILGISI

1. BEŞERI TIBBI URUNUN ADI

FLUARIX TETRA 0,5 mL IM enjeksiyon için süspansiyon içeren kullanıma hazır enjektör Kuadrivalan influenza aşısı (split virion, inaktif)

Steril

2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMEtkin maddeler:

Split influenza virüsü, inaktif, aşağıdaki suşlara eşdeğer antijen* içerir:

A/Victoria/4897/2022 (H1N1)pdm09 -benzeri suş: (A/Victoria/4897/2022, IVR-238)

A/Darwin/9/2021 (H3N2) -benzeri suş: (A/Darwin/6/2021, IVR-227)

B/Austria/1359417/2021 -benzeri suş: (B/Austria/1359417/2021, BVR-26)

B/Phuket/3073/2013-benzeri suş: B/Phuket/3073/2013 (mutasyona uğramamış)

Belirtilen miktarlar 1 doz (0,5 mL) içindir.

15 mikrogram **

15 mikrogram ** 15 mikrogram **15 mikrogram **

* Sağlıklı tavuk sürülerinden elde edilen döllenmiş tavuk yumurtalarında üretilmiştir.

** Hemaglutinin

Bu aşı, 2023/2024 sezonu Dünya Sağlık Örgütü (Kuzey Yarımküre) önerileri ve Avrupa Birliği kararına uygundur.

Yardımcı maddeler:

Sodyum klorür 3,75 mg

Disodyum fosfat dodekahidrat 1,3 mg

Potasyum dihidrojen fosfat 0,2 mg

Potasyum klorür 0,1 mg

Yardımcı maddeler için Bölüm 6.1'e bakınız.

FLUARIX TETRA, üretim prosesinde kullanılan, hidrokortizon, ovalbumin (tavuk yumurtasından elde edilir) ve tavuk proteini gibi yumurtalar, formaldehit, gentamisin sülfat ve sodyumdeoksikolat (sığır veya koyun safrasından elde edilir) kalıntıları içerebilir (bkz. Bölüm 4.3).

3. FARMASÖTİK FORM

Enjeksiyon için süspansiyon içeren kullanıma hazır enjektör Renksiz-hafif opak bir süspansiyondur.

4. KLINIK ÖZELLIKLER
4.1. Terapötik endikasyonlar

FLUARIX TETRA, yetişkinler ve 6 aydan büyük çocukların aşı içeriğinde bulunan 2 influenza A alt tipi ve 2 influenza B virüs soyu sebebiyle oluşan grip hastalığından korunması amacıyla aktifbağışıklanmasında endikedir (bkz. Bölüm 5.1).

FLUARIX TETRA resmi öneriler doğrultusunda kullanılmalıdır.

Aşılamadan sonraki yıl boyunca bağışıklık azalacağından ve influenza virüsünün suşları yıldan yıla değişiklik gösterebileceğinden FLUARIX TETRA ile yıllık aşılanma önerilmektedir.

4.2. Pozoloji ve uygulama şekliPozoloji

Yetişkinler:

FLUARIX TETRA tek bir 0,5 mL'lik enjeksiyon olarak uygulanmalıdır.

Pediyatrik popülasyon:

6 aydan büyük çocuklarda 0,5 ml'lik tek doz uygulanır.

Daha önce influenzaya karşı hiç aşılanmamış 9 yaş altı çocuklara, en az 4 hafta ara ile ikinci bir 0,5 mL'lik doz uygulanmalıdır.

Uygulama sıklığı ve süresi

Grip aşısı her yıl tek doz olarak uygulanmalıdır. Grip aşısının uygulanması için en önemli konu grip salgınının başlamamış olmasıdır. Grip salgınının başlangıcından önce (Eylül, Ekim, Kasım,Aralık) kullanımı önerilmektedir. Eğer kişi gribe yakalanmamış ise grip sezonunun sonuna kadaraşılama yapılabilir.

Uygulama şekli

FLUARIX TETRA intramüsküler enjeksiyon şeklinde, tercihen deltoid kasa veya anterolateral uyluğa (kas yoğunluğuna bağlı olarak) uygulanmalıdır.

Kullanıma hazır enjektörün kullanılışı:

Aşı kullanılmadan önce oda sıcaklığına getirilmelidir. Kullanmadan önce dolu enjektörü dikkatlice çalkalayınız.

Aşı uygulamadan önce herhangi bir yabancı madde ve/veya fiziksel durumda değişiklik açısından gözle incelenmelidir. Bunlardan herhangi birinin görülmesi halinde aşı kullanılmamalıdır (bkz.Bölüm 6.6).

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Böbrek ve karaciğer yetmezliği olan kişilerdeki güvenilirlik ve etkinliği incelenmemiştir.

Pediyatrik popülasyon:

6 aydan küçük çocuklardaki güvenlilik ve etkililiği gösterilmemiştir.

Geriyatrik popülasyon:

Yaşlılarda etkililiği ve güvenliliği incelenmiştir ve talimatlara uygun olarak kullanılması tavsiye edilmektedir.

Diğer:

Endojen ya da iyatrojenik immünsüpresyonu olan hastalarda antikor yanıtı yetersiz olabilir.

4.3. Kontrendikasyonlar

Etkin maddelere, Bölüm 6.1'de listelenen yardımcı maddelerden herhangi birine, veya yumurta (ovalbumin, tavuk proteinleri), formaldehit, gentamisin sülfat ve sodyum deoksikolat gibi esermiktarda bulanabilecek bileşenlere karşı aşırı duyarlılık.

Ateşli hastalık ya da akut enfeksiyon geçiren hastalarda aşılama ertelenmelidir.

4.4. Özel kullanım uyarıları ve önlemleriFLUARIX TETRA, hiçbir koşulda damar içine, deri içine ya da deri altına uygulanmamalıdır.

Bağışıklama öncesi tıbbi geçmişin gözden geçirilmesi (özellikle daha önceki bağışıklama ve istenmeyen olayların ortaya çıkma ihtimali ile ilişkili olarak) ve bir klinik muayene, iyi klinikuygulamaların bir parçasıdır.

Tüm enjektabl aşılarda olduğu gibi aşının uygulanmasını takiben görülebilecek anafilaktik olaylar için gerekli tıbbi tedavi ve gözetim hazır bulundurulmalıdır.

Diğer aşılarla olduğu gibi akut ciddi ateşli hastalığı olan bireylerde FLUARIX TETRA uygulaması ertelenmelidir. Soğuk algınlığı gibi minör bir enfeksiyonun varlığı aşılamanın ertelenmesine sebepolmamalıdır.

Bağışıklık sistemini baskılayan tedavi gören veya bağışıklık sistemi yetersizliği olan hastalarda yeterli bağışıklık yanıtının alınamaması beklenebilir.

FLUARIX TETRA influenza virüsünün tüm mevcut suşlarına karşı etkili değildir. FLUARIX TETRA aşının hazırlandığı suşlara ve yakından alakalı suşlara karşı koruma sağlamak içintasarlanmıştır.

Tüm aşılarla olduğu gibi, aşılanan tüm bireylerde bir koruyucu bağışıklık yanıtı meydana gelmeyebilir.

İntramüsküler uygulanan diğer aşılarla olduğu gibi, trombositopenisi veya herhangi bir pıhtılaşma bozukluğu olan kişilerde intramüsküler uygulamanın ardından kanama oluşabileceğinden, bukişilere FLUARIX TETRA dikkatle uygulanmalıdır.

Özellikle adolesanlarda, iğne ile enjeksiyona karşı bir psikojenik yanıt olarak aşılamanın ardından, hatta aşılama öncesinde senkop (bayılma) görülebilir. Buna geçici görme bozukluğu, parestezi veiyileşme sırasında tonik-klonik hareketler gibi birçok nörolojik belirti eşlik edebilir. Bayılmasebebiyle oluşabilecek yaralanmaları önlemek için gerekli prosedürlerin hazır olması önemlidir.

Serolojik testler ile etkileşim için Bölüm 4.5'e bakınız.

FLUARIX TETRA sodyum klorür, disodyum fosfat dodekahidrat, potasyum (klorür, dihidrojen fosfat) içerir. FLUARIX TETRA 0,5 ml'lik dozunda 23 mg'dan daha az sodyum ve 39 mg'dandaha az potasyum ihtiva eder. Sodyum ve potasyuma bağlı herhangi bir etki beklenmez.

Takip edilebilirlik

Biyolojik tıbbi ürünlerin takip edilebilirliğinin sağlanması için uygulanan ürünün ticari ismi ve seri numarası mutlaka hasta dosyasına kaydedilmelidir.

4.5. Diğer tıbbi ürünler ile etkileşim ve diğer etkileşim şekilleri

FLUARIX TETRA, 50 yaş ve üzeri kişilerde polisakkarid pnömokok aşılarıyla eşzamanlı olarak uygulanabilir (bkz. Bölüm 5.1).

FLUARIX TETRA adjuvantlı Herpes zoster aşısı ile eşzamanlı olarak kullanılabilir (bkz. Bölüm 5.1).

Eğer FLUARIX TETRA'nın başka bir enjektabl aşı ile aynı zamanda verilmesi gerekirse, aşılar her zaman farklı enjeksiyon bölgelerine yapılmalıdır.

Eş zamanlı olarak inaktive dört-değerlikli influenza aşısı (FLUARIX TETRA) ve 23-değerlikli polisakkarid pnömokok aşısı (PPV23) ile aşılanan kişilerde bildirilen enjeksiyon yeri ağrısı, tekbaşına PPV23 ile gözlemlenene benzer ve tek başına FLUARIX TETRA ile karşılaştırıldığındadaha yüksektir.

FLUARIX TETRA ve Herpes zoster aşısıyla eşzamanlı olarak aşılanan kişilerde bildirilen yorgunluk, baş ağrısı, miyalji ve titreme insidansı tek başına Herpes Zoster aşısı ile gözlemlenenile benzer ve tek başına FLUARIX TETRA ile karşılaştırıldığında daha yüksektir.

Grip aşısının ardından HIV1, Hepatit C ve özellikle HTLV1 antikorlarını saptamak için ELISA yöntemi kullanılarak yapılan serolojik testlerde yalancı pozitif sonuçlar gözlenmiştir. Western Blottekniği ELISA ile alınan yalancı pozitif test sonuçlarınının aksini ispatlar. Geçici yalancı pozitifreaksiyonlar aşıya karşı gelişen IgM yanıtına bağlı olabilir.

Özel populasyonlara ilişkin ek bilgiler

Özel popülasyona ilişkin ayrı bir etkileşim çalışması yapılmamış olup, bölüm 4.5'te belirtilen bilgiler geçerlidir.

Pediyatrik popülasyon

Pediyatrik popülasyona ilişkin ayrı bir etkileşim çalışması yapılmamıştır.

4.6. Gebelik ve laktasyonGenel tavsiye

Gebelik kategorisi: B

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar / Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Doğum kontrolüyle ilgili klinik veri mevcut degildir.

Gebelik dönemi

Hamile kadınlara uygulandığında FLUARIX TETRA'nın güvenliliği değerlendirilmemiştir.

FLUARIX TETRA ile hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, üreme ve gelişimsel toksisite ile ilgili doğrudan ya da dolaylı zararlı etkiler olduğunu göstermemektedir (bkz. Klinik öncesigüvenlilik verileri).

FLUARIX TETRA gebelik esnasında sadece açıkça gerekli olduğu durumlarda ve söz konusu yararların fetüse olan muhtemel risklerden daha fazla olduğunda kullanılmalıdır.

İnaktif influenza aşıları gebeliğin bütün evrelerinde kullanılabilir. İlk trimester ile karşılaştırıldığında gebeliğin ikinci ve üçüncü trimesteri için daha çok sayıda güvenlilik verisimevcut olmakla birlikte inaktif influenza aşılarının kullanımına ilişkin tüm dünyadan elde edilenveriler aşı ile ilişkili herhangi bir advers fetal veya maternal sonuç göstermemektedir.

Laktasyon dönemi

FLUARIX TETRA emzirme döneminde kullanılabilir.

Üreme yeteneği / Fertilite

Üreme yeteneğini etkileyip etkilemediği bilinmemektedir.

4.7. Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Aşının araç ve makine kullanımı üzerinde etkisi yoktur veya ihmal edilebilir düzeydedir.

4.8. İstenmeyen etkilerKlinik çalışmalarGüvenlilik profili özeti

Tüm yaş gruplarında aşılamanın ardından en sık rapor edilen lokal advers reaksiyon enjeksiyon bölgesinde ağrı (%15,6 'dan % 40,9'a kadar) olmuştur.

18 yaş ve üzeri yetişkinlerde aşılamanın ardından en sık rapor edilen genel advers reaksiyonlar yorgunluk (%11,1), baş ağrısı (%9,2) ve miyalji (%11,8) olmuştur.

6-17 yaş arasındaki çocuklarda aşılamanın ardından en sık rapor edilen genel advers reaksiyonlar yorgunluk (%12,6), miyalji (%10,9) ve baş ağrısı (%8) olmuştur.

3-5 yaş arası çocuklarda aşılamanın ardından en sık rapor edilen genel advers reaksiyonlar sersemlik (%9,8) ve irritabilite (%11,3) olmuştur.

6 ay ila 3 yaş arasındaki çocuklarda aşılamadan sonra en sık bildirilen genel advers reaksiyonlar irritabilite/huysuzluk (%14,9) ve iştah kaybı (%12,9) olmuştur.

İstenmeyen etkilerin listesi

Bir doz FLUARIX TETRA için için farklı yaş gruplarında bildirilen advers reaksiyonlar aşağıdaki sıklık derecelerine göre sıralanmıştır:

Çok yaygın ( >1/10); Yaygın ( >1/100, <1/10 ); Yaygın olmayan ( >1/1.000, <1/100); Seyrek (>1/10.000, <1/1.000); Çok seyrek (<1/10.000). Bilinmiyor: Eldeki verilerden hareketle tahminedilemiyor.

Erişkinler


Erişkinlerde FLUARIX TETRA ile yapılan bir çalışma, bir doz FLUARIX TETRA (N = 3.036) ya da FLUARIX (N=1.010) almış > 18 yaşındaki kişilerde advers reaksiyonların insidansınıincelemiştir.

Doz başına aşağıdaki advers reaksiyonlar bildirilmiştir:

Sinir sistemi hastalıkları

Yaygın: Baş ağrısı

Yaygın olmayan: Baş dönmesi1

Gastrointestinal hastalıklar

Yaygın: Mide-bağırsak semptomları (bulantı, kusma, diyare ve/veya karın ağrısı dahil)

Deri ve deri altı doku hastalıkları

Yaygın: Terleme2

Kas-iskelet bozuklukları, bağ doku ve kemik hastalıkları

Çok yaygın: Miyalji Yaygın: Artralji

Genel bozukluklar ve uygulama bölgesine ilişkin hastalıkları

Çok yaygın: Enjeksiyon bölgesinde ağrı, yorgunluk

Yaygın: Enjeksiyon bölgesinde kızarıklık, enj eksiyon bölgesinde şişme, titreme, ateş, enjeksiyon bölgesinde sertlik2

Yaygın olmayan: enjeksiyon bölgesinde hematom1, enjeksiyon bölgesinde kaşıntı1

1 İstenmeyen advers reaksiyon olarak bildirilmiştir

2 Daha önceki FLUARIX çalışmalarında bildirilmiştir

Pediyatrik popülasyon

6 ay ila < 18 yaşındaki çocuklar


İki klinik çalışma, en az bir doz FLUARIX TETRA ya da bir kontrol aşısı almış olan çocuklarda FLUARIX TETRA'nın reaktojenisite ve güvenliliğini değerlendirmiştir.

Bir çalışmaya FLUARIX TETRA (N=915) ya da FLUARIX (N=912) almış olan 3 ila < 18 yaşındaki çocuklar dahil edilmiştir. İkinci çalışmaya FLUARIX TETRA (N=6.006) ya dainfluenza aşısı dışında kontrol (N=6.012) almış olan 6 ila < 36 aylık çocuklar dahil edilmiştir. (bkzBölüm 5.1).

Doz başına aşağıdaki advers reaksiyonlar bildirilmiştir:

Sistem organ sınıfı

Advers reaksiyonlar

Sıklık

6 ila <36

(ay)

3 ila <6

(yıl)

6 ila <18

(yıl)

Metabolizma ve beslenme hastalıkları
İştah kaybı
Çok yaygın
Yaygın
N/A
Psikiyatrik hastalıklar
İrritabil ite/huysuzluk
Çok yaygın
Çok yaygın
N/A
Sinir sistemi hastalıkları
Uykulu olma hali
Çok yaygın
Yaygın
N/A
Baş ağrısı
N/A
N/A
Yaygın

Gastrointestinal

hastalıklar

Gastrointestinal semptomlar (bulantı, diyare, kusmave/veya karın ağrısını içerir)
N/A
N/A
Yaygın
Deri ve deri altı doku hastalıkları
Döküntü1
N/R

Yaygın

olmayan

Yaygın

olmayan

Kas-iskelet
bozuklukları, bağ doku ve kemik hastalıkları
Miyalji
N/A
N/A
Çok yaygın
Artralji
N/A
N/A
Yaygın
Genel bozukluklar ve uygulama bölgesineilişkin hastalıklar
Ateş (>38°C)
Yaygın
Yaygın
Yaygın
Yorgunluk
N/A
N/A
Çok yaygın
Enjeksiyon yerinde ağrı
Çok yaygın
Çok yaygın
Çok yaygın
Enjeksiyon yerinde kızarıklık
Çok yaygın
Çok yaygın
Çok yaygın
Enjeksiyon yerinde şişme
Yaygın
Çok yaygın
Çok yaygın
Titreme
N/A
N/A
Yaygın
Enjeksiyon yerinde kaşıntı1
N/R

Yaygın

olmayan

Yaygın

olmayan

Enjeksiyon yerinde sertleşme2
N/A
Yaygın
Yaygın

N/A= Bu yaş grubunda istenmez N/R = Bildirilmedi

1 İstenmeyen advers reaksiyon olarak bildirilmiştir

2 Daha önceki Fluarix çalışmalarında bildirilmiştir.

Pazarlama sonrası veriler

Pazarlama sonrası gözlem sırasında FLUARIX ve/ veya FLUARIX TETRA için aşağıdaki advers reaksiyonlar gözlenmiştir.1

Kan ve lenf sistemi hastalıkları

Seyrek: Geçici lenfadenopati

Bağışıklık sistemi hastalıkları

Seyrek: Alerjik reaksiyonlar (anafilaktik reaksiyonlar dahil)

Sinir sistemi hastalıkları

Seyrek: Nörit (sinir inflamasyonu), akut dissemine ensefalomiyelit, Guillain-Barre sendromu2

Deri ve deri altı doku hastalıkları

Seyrek: Ürtiker, kaşıntı, eritem, anjiyoödem

Genel bozukluklar ve uygulama bölgesine ilişkin hastalıklar

Seyrek: İnfluenza benzeri hastalık, halsizlik

1 FLUARIX içinde yer alan üç influenza suşu FLUARIX TETRA'ya dahil edilmiştir.

2FLUARIX ve FLUARIX TETRA ile aşılamanın ardından spontan Guillain-Barre sendromu

bildirimleri alınmıştır; konmamıştır.

ancak aşılama ve Guillain Barre sendromu arasındaki ilişki ortaya

Şüpheli advers reaksiyonların raporlanması


Ruhsatlandırma sonrası şüpheli ilaç advers reaksiyonlarının raporlanması büyük önem taşımaktadır. Raporlama yapılması, ilacın yarar / risk dengesinin sürekli olarak izlenmesine olanaksağlar. Sağlık mesleği mensuplarının herhangi bir şüpheli advers reaksiyonu TürkiyeFarmakovijilans Merkezi (TÜFAM)'ne bildirmeleri gerekmektedir. (www.titck.gov.tr; e- posta:[email protected]; tel: 0 800 314 00 08; faks: 0 312 218 35 99)

4.9. Doz aşımı ve tedavisi

Doz aşımı halinde herhangi bir istenmeyen veya olumsuz etki görülmesi olası değildir.

5. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLER5.1. Farmakodinamik özellikler

Farmakoterapötik grubu: Grip aşısı ATC Kodu: J07B B02

Etki mekanizması


FLUARIX TETRA, aşı içerisinde bulunan dört adet influenza virüs suşuna (iki adet A alttipi ve iki adet B soyu) karşı aktif bağışıklanma sağlar. FLUARIX TETRA hemaglutininlere karşı humoralantikorları indükler. Bu antikorlar influenza virüslerini etkisiz hale getirir.

İnaktif influenza virüsü aşısı ile aşılamanın ardından oluşan özel hemaglutin-inhibisyonu (HI) antikor titresi seviyeleri ile grip hastalığından korunma ilişkilendirilmemiştir ancak HI antikortitreleri aşı aktivitesinin bir ölçüsü olarak kullanılmıştır. Bazı insan uyarma (challenge)çalışmalarında, 1:40'a eşit veya büyük olan HI antikor titrelerine, kişilerin %50'si kadarında griphastalığından korunma eşlik etmiştir.

Güncel aşı ile her yıl aşılanma tavsiye edilir çünkü aşılamadan sonraki yıl içerisinde bağışıklık azalır ve dolaşan influenza virüsü suşları yıldan yıla değişir.

Farmakodinamik etkiler6-35 aylık çocuklarda etkililik:

FLUARIX TETRA'nın etkililiği, influenza sezonları 2011 ila 2014 sırasında yapılan randomize, gözlemciye-kör, influenza-dışı aşı-kontrollü bir çalışma olan D-QIV-004 klinik çalışmasındadeğerlendirilmiştir. 6 ila 35 aylık sağlıklı gönüllüler Fluarix Tetra (N=6.006) ya da influenza-dışıkontrol aşısı (N=6.012) almak üzere randomize edilmiştir (1:1). 1 doz (influenza aşılamasıöyküsünün olması durumunda) ya da yaklaşık 28 gün arayla 2 doz uygulanmıştır.

FLUARIX TETRA'nın etkililiği, herhangi bir mevsimsel influenza suşuna bağlı ters transkripsiyon polimeraz zincir reaksiyonu (RT-PCR)-doğrulanmış influenza A ve/veya Bhastalığının (ortadan ağıra ve herhangi bir ciddiyette) önlenmesinde değerlendirilmiştir.Aşılamadan sonra 2 haftanın ardından influenza sezonunun sonuna kadar (yaklaşık 6 ay sonra),influenza benzeri bir olaydan sonra nazal sürüntüler alınmış ve RT-PCR ile influenza A ve/veya Biçin test edilmiştir. Tüm RT-PCR-pozitif örnekler daha sonra hücre kültüründe canlılık için veviral suşların aşıdakilere karşılık gelip gelmediğini belirlemek için test edilmiştir.

FLUARIX TETRA, Tablo 1'de sunulan birincil ve ikincil aşı etkililik hedefleri için önceden tanımlanmış kriterleri karşılamaktadır

Tablo 1: FLUARIX TETRA: 6-35 aylık çocuklarda saldırı oranları ve aşı etkililiği (Etkililik için ATP (protokole göre) grubu - olaya kadar olan süre)


FLUAR

JX TETRA

Aktif karşılaş!

ırma1

Aşı etkililiği

N2

n3

Atak hızı (n/N) (%)

N2

n3

Atak hızı (n/N) (%)

%

GA

Herhangi bir şiddette İnfluenza6

RT-PCR ile doğrulanmış
5.707
344

6,03

5.697
662

11,62

49,8
41,8; 56,84

Kültür ile doğrulanmış

5.707
303

5,31

5.697
602

10,57

51,2
44,1; 57,65
Kültür ile doğrulanmış aşıya uygun suşlar
5.707
88

1,54

5.697
216

3,79

60,1
49,1; 695

Ortadan ağıra İnfluenza7

RT-PCR ile doğrulanmış
5.707
90

1,58

5.697
242

4,25

63,2
51,8; 72,34
Kültür ile doğrulanmış
5.707
79

1,38

5.697
216

3,79

63,8
53,4; 72,25
Kültür ile doğrulanmış aşıya uygun suşlar
5.707
20

0,35

5.697
88

1,54

77,6
64,3; 86,65
RT-PCR ile doğrulanmış altsolunum yolu hastalığı
5.707
28

0,49

5.697
61

1,07

54
28,9; 715
RT-PCR ile doğrulanmış AkutOtitis media
5.707
12

0,21

5.697
28

0,49

56,6
16,7; 78,85

GA: Güven Aralığı

1Çocuklara yaşa uygun influenza-dışı aşı uygulanmıştır.

2Etkililik - olaya kadar süre için ATP grubuna giren gönüllülerin sayısı. Bu grup tüm uygunluk kriterlerini karşılayan, etkililik için takip edilmiş olan ve epizoda kadar çalışma protokolüne uyangönüllüleri içermektedr.

3Bildirim periyodundan en az bir olgu bildiren gönüllülerin sayısı 4İki taraflı %97,5 güven aralığı5İki taraflı %95 güven aralığı

6Herhangi bir şiddette influenza hastalığı bir influenza-benzeri hastalık atağı (ILI, örn. şunlardan herhangi biri ile birlikte ateş > 38°C: öksürük, akıntılı burun, burun tıkanıklığı ya da nefes darlığı)ya da virüs enfeksiyonunun sonucu [akut otitis media (AOM) ya da alt solunum yolu hastalığıLRI)].

7Ortadan ağıra influenza şunlardan herhangi biri ile birlikte herhangi bir influenza hastalığı alt-grubu olmuştur: ateş > 39°C, doktor tarafından tanı konmuş AOM, doktor tarafından tanı konmuş alt solunum yolu enfeksiyonu, doktor tarafından tam konmuş ciddi akciğer-dışı komplikasyonlar,hastanede yoğun bakım ünitesine yatış ya da 8 saatten fazla oksijen desteğinin gerekmesi.

12.018 gönünüyü içeren Toplam Aşılanmış Grupta açıklayıcı analizler yürütülmüştür (FLUARIX TETRA için N = 6.006, kontrol için N = 6.012). FLUARIX TETRA, aşı suşlarının 2'si ile(A/H3N2 ve B/Victoria) anlamlı antijenik uyumsuzluk olsa dahi 4 suşun her biri tarafındanoluşturulan ortadan ağıra değişen düzeydeki influenzanın önlenmesinde etkili olmuştur.

Tablo 2: FLUARIX TETRA: 6-35 aylık çocuklarda (Toplam Aşılanmış Grup) İnfluenza A alttipleri ve İnfluenza B soylarına bağlı RT-PCR ile doğrulanmış ortadan ağıra hastalık içinsaldırı oranları ve aşı etkililiği


FLUARIX TETRA

Aktif karşılaştırma1

Aşı el

kililiği

Suş

N2

n3

Atak hızı (n/N) (%)

N2

n3

Atak hızı (n/N) (%)

%

%95 GA

A

H1N14

6.006
13
0,22
6.012
46
0,77
72,1
49,9; 85,5

H3N25

6.006
53
0,88
6.012
112
1,86
52,7
34,8; 66,1

B

Victoria6

6.006
3
0,05
6.012
15
0,25
80,1
39,7; 95,4

Yamagata7

6.006
22
0,37
6.012
73
1,21
70,1
52,7; 81,9

1Bebekler yaşa uygun influenza-dışı aşı uygulanmıştır 2Toplam aşılanmış gruba dahil olan gönüllülerin sayısı3Bildirim periyodundan en az bir olgu bildiren gönüllülerin sayısı

4 ila 7Antijenik uygun suşların oranı A/H1N1, A/H3N2, B/Victoria ve B/Yamagata için sırasıyla %84,8, %2,6, %14,3 ve %66,6 olmuştur.

Ek olarak, herhangi bir şiddette RT-PCR ile doğrulanmış olgular için Fluarix Tetra genel pratisyen viziti riskini %47 azaltmış (Nispi Risk (RR): 0,53 [%95 GA: 0,46; 0,61], yani 583'e karşı 310vizit), acil servis vizitini %79 azaltmıştır (RR: 0,21 [%95 GA: 0,09; 0,47], yani 33'e karşı 7 vizit).Antibiyotik kullanımı %50 azalmıştır (RR: 0,50 [%95 GA: 0,42; 0,60], yani 341 gönüllüye karşı172 gönüllü).

18-64 yaşındaki erişkinlerde etkililik

Çek Cumhuriyeti ve Finlandiya'da 7.600'den fazla gönüllü ile gerçekleştirilen bir klinik çalışma FLUARIX'in aşıda bulunan suşları antijenik olarak karşılayan kültür ile doğrulanmış influenza Ave/veya B vakalarını önlemedeki etkililiğini değerlendirmiştir.

Gönüllüler kültür ile doğrulanan influenza-benzeri hastalık açısından takip edilmiştir (sonuçlar için tablo 3'e bakınız). İnfluenza-benzeri hastalık en az bir genel semptom (>37,8°C ateş ve/veyamiyalji) ve en az bir solunum semptomu (öksürük ve/veya boğaz ağrısı) şeklinde tanımlanmıştır.

Tablo 3: 18 ila 64 yaşındaki erişkinlerde influenza A ya da B enfeksiyonu kanıtıyla birlikte atak oranları ve hastalığa karşı aşı etkililiği (Toplam aşılanan topluluk)


Atak hızı (n/N)1

Aşı Etkililiği (%95 GA2)


N

n

%

%

LL3

UL

Antijenik olarak uygun, kültür ile doğrulanmış influenza4

Fluarix
5.103
49
1
66,9
51,9
77,4
Plasebo
2.549
74
2,9
-
-
-

Tüm kültür ile doğrulanmış influenzalar (Uygun, Uygun olmayan ve Tiplenmemiş)5

Fluarix
5.103
63
1,2
61,6
46,0
72,8
Plasebo
2.549
82
3,2
-
-
-

^n/N: vaka sayısı/toplam gönüllü sayısı 2GA: Güven Aralığı3LL: Alt Limit

4Fluarix ya da plasebo ile aşıya uygun kültür ile doğrulanmış A/New Caledonia/20/1999 (H1N1) ya da B/Malaysia/2506/2004 influenza suşları yoktur

522 ilave vakadan 18'i eşleştirilememiş ve 4'ü tiplenmemiştir; 22 vakadan 15'i A (H3N2)'dir (11 vaka Fluarix ile 4 vaka plasebo ile)

Bu çalışmada immünojenisite de değerlendirilmiştir.

Tablo 4: Aşılama sonrası GMT ve serokonversiyon oranları

18 ila 64 yaşındaki erişkinler

Fluarix1

N=291


GMT (%95 GA)

A/H1N1

541 (451;649)

A/H3N2

133,2 (114,6;154,7)

B (Victoria)

242,8 (210,7;279,7)

Serokonversiyon oranı (%95 GA)

A/H1N1

%76,3 (71;81,1)

A/H3N2

%73,9 (68,4;78,8)

B (Victoria)

%85,2 (80,6;89,1)

1A/H1N1, A/H3N2 ve B (Victoria soyu) içerir.

Aşılama sonrası seroproteksiyon oranları A/H1N1'e karşı %97,6, A/H3N2'ye karşı %86,9 ve B'ye (Victoria) karşı %96,2 olmuştur.

Çocuklar ve erişkinlerde immünojenisite

FLUARIX TETRA'nın immünojenisitesi, son dozdan 28 gün sonra (çocuklar) ya da 21. günde (erişkinler) HI geometrik ortalama antikor titresi (GMT) ve HI serokonversiyon oranı (karşıttitrede 4 kat artış ya da saptanamayan [<10] titreden > 40 olan karşıt titre) açısındandeğerlendirilmiştir.

D-QIV-004 çalışmasında (6-35 aylık çocuklar), değerlendirme 1.332 çocuktan oluşan bir alt-grupta yapılmıştır (753'ü FLUARIX TETRA grubunda ve 579'u kontrol grubunda). Sonuçlar Tablo 5'de sunulmuştur.

D-QIV-004'de 2-dozluk primer şema, D-QIV-009 çalışmasında 1 doz FLUARIX TETRA ile 1 yıl sonra yapılan aşılama tekrarının ardından bağışıklık yanıtını değerlendirerek incelenmiştir. Buçalışma aşılamadan 7 gün sonra 6 ila 35 aylık çocuklarda dört suşun tümüne karşı bağışıklıkhafızası oluştuğunu ortaya koymuştur.

D-QIV-003 çalışmasında çocuklarda (her bir aşıdan bir ya da iki doz almış olan her bir tedavi kolunda 3 ila < 18 yaşında yaklaşık 900 çocuk) ve D-QIV-008 çalışmasında erişkinlerde (1 doz

FLUARIX TETRA almış olan 18 yaş ve üzeri yaklaşık 1.800 kişi ve 1 doz Fluarix almış olan yaklaşık 600 kişi) Fluarix karşısında FLUARIX TETRA'nın immünojenik eşit-etkililiğideğerlendirilmiştir. Her iki çalışmada FLUARIX TETRA üç suşa karşı Fluarix'ten düşük olmayanbir bağışıklık yanıtı ve FLUARIX TETRA içinde yer alan ilave B suşuna karşı üstün bağışıklıkyanıtı göstermiştir. Sonuçlar Tablo 5'te verilmiştir.

Tablo 5: Çocuklarda (6-35 ay; 3 ila < 18 yaş) ve 18 yaş ve üzeri erişkinlerde aşılama sonrası GMT ve serokonversiyon oranları (SCR) (Protokol Grubuna Göre)

6 Ha 35 aylık çocuklar (D-QIV-004)



FLUARIX TETR

lA

Kontrol1

N=750-753

N'=742-746

N=578-579

N'=566-568

GMT2 (%95 GA)

Serokonversiyon

oranı2

(%95 GA)

GMT2 (%95 GA)

Serokonversiyon oranı2 (%95GA)

A/H1N1

165,3

(148,6; 183,8)

%80,2 (77,2; 83)

12,6

(11,1; 14,3)

%3,5 (2,2; 5,4)

A/H3N2

132,1

(119,1; 146,5)

%68,8 (65,3; 72,1)

14,7

(12,9; 16,7)

%4,2 (2,7; 6,2)

B (Victoria)

92,6 (82,3; 104,1)

% 69,3 (65,8; 72,6)

9,2

(8,4; 10,1)

%0,9 (0,3; 2,0)

B (Yamagata)

121,4

(110,1; 133,8)

% 81,2 (78,2; 84)

7,6

(7; 8,3)

%2,3 (1,2; 3,9)

3 ila < 18 yaşındaki çocuklar (D-QI


V-003)



FLUARIX TETI

lA

Fluarix3

N=791

N'=790

N=818

N'=818

GMT (%95 GA)

Serokonversiyon oranı (%95 GA)

GMT (%95 GA)

Serokonversiyon oranı (%95 GA)

A/H1N1

386,2

(357,3; 417,4)

%91,4 (89,2; 93,3)
433,2 (401; 468)

%89,9 (87,6; 91,8)

A/H3N2

228,8

(215; 243,4)

%72,3 (69; 75,4)

227,3

(213,3; 242,3)

%70,7 (67,4; 73,8)

B (Victoria)

244,2

(227,5; 262,1)

% 70

(66,7; 73,2)

245,6

(229,2; 263,2)

% 68,5 (65,2; 71,6)

B (Yamagata)

569,6

(533,6; 608,1)

% 72,5 (69,3; 75,6)

224,7

(207,9; 242,9)

% 37 (33,7; 40,5)

18 yaş ve üzeri erişkinler (D-QIV-008)



FLUARIX TETI

lA

Fluarix3

N=1.809

N'=1.801

N=608

N'=605

GMT (%95 GA)

Serokonversiyon oranı (%95 GA)

GMT (%95 GA)

Serokonversiyon oranı (%95 GA)

A/H1N1

201,1

(188,1; 215,1)

%77,5 (75,5; 79,4)

218,4

(194,2; 245,6)

%77,2 (73,6; 80,5)

A/H3N2

314,7

(296,8; 333,6)

%71,5 (69,3; 73,5)

298,2

(268,4; 331,3)

%65,8 (61,9; 69,6)

B (Victoria)

404,6

(386,6; 423,4)

%58,1 (55,8; 60,4)

393,8

(362,7; 427,6)

%55,4 (51,3; 59,4)

B (Yamagata)

601,8

(573,3; 631,6)

%61,7 (59,5; 64)

386,6

(351,5; 425,3)

%45,6 (41,6; 49,7)

N = Aşılama sonrası sonuçları mevcut olan kişilerin sayısı (GMT için)
N' = Aşılama öncesi ve sonrası sonuçları mevcut olan kişilerin sayısı (SCR için)

^influenza dışı kontrol aşısı 2immünojenisite altgrubunun sonuçları3Fluarix içinde B (Yamagata) suşu dahil değildir

Polisakkarid pnömokok aşılarla eşzamanlı uygulama:

İnfluenza ve pnömokokkal hastalık komplikasyonları açısından risk altında olan > 50 yaşındaki 356 erişkinin katıldığı D-QIV-010 klinik çalışmasında gönüllüler eşzamanlı ya da ayrı olarakFLUARIX TETRA ve 23-değerlikli polisakkarid pnömokok aşısı (PPV23) almıştır. Öncedentanımlanmış birincil analizde değerlendirilen dört FLUARIX TETRA aşı suşu ve PPV23'deki altıpnömokok serotini (1, 3, 4, 7F, 14 ve 19A) için, bağışıklık yanıtı iki tedavi grubu arasındabirbirinden az olmamıştır. Altı ilave pnömokokkal aşı serotipinin (5, 6B, 9V, 18C, 19F ve 23F)tanımlayıcı analizine dayanarak bağışıklık yanıtı gruplar arasında benzer olmuş, ayrı ve eşzamanlıuygulama grubunda sırasıyla kişilerin %91,7 ila %100 ve %90,7 ila %100'ü bu serotiplere karşıseroprotektif antikor düzeylerine ulaşmıştır.

Anjuvantlı Herpes zoster aşısı ile eşzamanlı kullanımı

Zoster-004 klinik çalışmasında 50 ya da 50 yaşından daha büyük olan 828 yetişkin 2 ay ara ile 2 doz Herpes zoster aşısı almak için randomize olarak seçilmiş olup, ya ilk dozda (N=413)FLUARIX TETRA'nın bir dozu ile eşzamanlı olarak ya da eş zamanlı olmadan (N=415)uygulanmıştır. Her aşıya verilen antikor tepkisi eşzamanlı veya eşzamanlı olarak uygulanmadanbenzerdi. Ayrıca, eşzamanlı ve eşzamanlı olmayan uygulama arasındaki immünoloj ik yetersizlik,HI antikor GMT'leri açısından FLUARIX TETRA'ya dahil edilen dört suşun tümü içingösterilmiştir.

5.2. Farmakokinetik özellikler

Aşılar için farmakokinetik özelliklerin değerlendirilmesi gerekmemektedir.

5.3. Klinik öncesi güvenlilik verileri

Yapılan konvensiyonel akut toksisite, lokal tolerans, tekrar doz toksisitesi ve üreme/gelişim toksisitesi çalışmalarına dayanan klinik öncesi veriler insanlar için hiçbir özel tehlike ortayakoymamaktadır.

6. FARMASÖTİK ÖZELLİKLER6.1. Yardımcı maddelerin listesi

Sodyum klorür

Disodyum fosfat dodekahidrat Potasyum dihidrojen fosfatPotasyum klorürMagnezyum klorür hekzahidrata-tokoferil hidrojen süksinatPolisorbat 80Oktoksinol 10Enjeksiyonluk su.

Artık maddeler: Hidrokortizon, gentamisin sülfat, ovalbumin (tavuk yumurtasından elde edilir), formaldehid ve sodyum deoksikolat (sığır ve koyun safrasından elde edilir)

6.2. Geçimsizlikler

Bu tıbbi ürüne ait geçimlilik çalışmaları olmadığından diğer tıbbi ürünlerle karıştırılarak kullanılmamalıdır.

6.3. Raf ömrü

12 aydır.

6.4. Saklamaya yönelik özel tedbirler

Buzdolabında (2 °C - 8 °C) saklayınız.

Dondurmayınız.

Işıktan korumak için kendi ambalajı içinde saklayınız.

6.5. Ambalajın niteliği ve içeriği

Kutuda; kilitli adaptöre ve sert plastik enjektör kapaklarına sahip, iğne takılı olmayan renksiz kullanıma hazır Tip I cam enjektör ve enjektör iğnesi (1'lik ve 10'luk ambalajlarda)

Bütün ticari şekiller piyasada bulunmayabilir.

6.6 Tıbbi ürünlerden arta kalan maddelerin imhası ve diğer özel önlemler

Kullanmadan önce aşının oda sıcaklığına gelmesi sağlanmalıdır.

Kullanmadan önce enjektör çalkalanmalıdır ve gözle incelenmelidir.

Kullanıma hazır enjektör içindeki aşının uygulanmasına yönelik talimatlariğne


İğne koruyucu



Enjektör kapağı

1. Enjektör gövdesini bir elde tutarak (enjektör pistonundan tutmaktan sakınınız), enjektörkapağını saat yönünün tersine çevirerek açınız.

2. İğneyi enjektöre takmak için, iğneyi saat yönünde kilitlenene kadar çeviriniz (Bkz. resim).

3. İğnenin koruyucu kapağını çıkartınız, bazen biraz sert olabilir.

4. Aşıyı uygulayınız.
Kullanılmayan herhangi bir tıbbi ürün veya atık malzeme yerel gerekliliklere uygun olarak imha edilmelidir.

Tüm enjektabl aşılarda olduğu gibi aşının uygulanmasını takiben görülebilecek anafilaktik olaylar için gerekli tıbbi tedavi ve gözetim hazır bulundurulmalıdır.

Aşı kas içine enjeksiyon olarak uygulanmalıdır.

FLUARIX TETRA hiçbir koşulda intravasküler olarak uygulanmamalıdır.

FLUARIX TETRA diğer aşılarla aynı anda uygulanabilir. Aşılama farklı uzuvlara yapılmalıdır.

Kullanıma hazır enjektör tek kullanım içindir ve birden fazla aşılama için kullanılmamalıdır.

Aşı tedarik edildiği şekliyle kullanılmalıdır; seyreltme veya hazırlama gerekmez.

Aşının önerilen tam dozu kullanılmalıdır.

Kullanmadan önce enjektör çalkalanmalıdır ve herhangi bir yabancı madde ve/veya fiziksel durumda değişiklik açısından gözle incelenmelidir. Bunlardan herhangi birinin görülmesi halindeaşı kullanılmamalıdır.

Kullanılmamış olan ürünler ya da atık materyaller “Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği” ve “Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği”ne uygun olarak imha edilmelidir.

7. RUHSAT SAHİBİ

GlaxoSmithKline İlaçları Sanayi ve Ticaret A.Ş.

Büyükdere Cad. No:173 1.Levent Plaza B Blok 34394, 1.Levent / İSTANBULTel no: 0 212 339 44 00Faks no: 0 212 339 45 00

8. RUHSAT NUMARASI

2014/200

9. İLK RUHSAT TARİHİ / RUHSAT YENİLEME TARİHİ

İlk ruhsat tarihi: 21.02.2014 Ruhsat yenileme tarihi:

10. KÜB'ÜN YENİLENME TARİHİ:

İlaç Bilgileri

Fluarix Tetra 0.5 Ml Im Enjeksiyon İçin Süspansiyon İçeren Kullanıma Hazır Enjektör

Etken Maddesi: İnfluenza Virüsü (inaktif, Split)

Pdf olarak göster

Google Reklamları

Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.