Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Cefurol 750mg Im Enjeksiyon İçin Toz İçeren Flakon Kısa Ürün Bilgisi

Enfeksiyona Karşı Kullanılan (Antienfektif) İlaçlar » Antibakteriyel (Antibiyotik) İlaçlar » Diğer BetaLaktam Antibakteriyeller » İkinci Kuşak Sefalosporinler » Sefuroksim

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI

CEFUROL 750 mg IM enjeksiyon için toz içeren flakon

2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde:

Bir flakonda;
Sefuroksim sodyum...............................788,89 mg

(Sejuroksim eşdeğeri750 mg)


Bir çözücü ampulde (3 mİ);
Lidokain hirdoklorür..............................30 mg (%1)

Yardımcı madde:

Sodyum hidroksit (pH ayarı için k.m. kullanılır)
Yardımcı maddeler için 6.1.' e bakınız.

3. FARMASÖTİK FORM

Enjeksiyonluk çözelti tozu; Sefuroksim, beyaz veya hemen hemen beyaz tozdur.
Çözücü (%1'lik lidokain hidroklorür çözeltisi); berrak ve renksiz solüsyondur.
Uygulama için hazırlandığında hemen hemen beyazdan açık sarı renge kadar renkle opak süspansiyon halini alır. j

4. KLİNİK ÖZELLİKLER

4.1. Terapötik endikasyonlar

CEFUROL belirli mikroorganizmaların duyarlı suşlarının sebep olduğu aşağıdaki enfeksiyonların tedavisinde endikedir:

j

i
1. Alt solunum yolu enfeksiyonları:

Streptococcus pneumoniae, Haemophilus irtfluenzaKlebsiella spp., Staphylococcus aureusStreptococcus pyogenesEscherichia coli

kökenlerinin etken olduğu pnömoni dahil olmak üzere, j
2. Üst solunum yolu enfeksiyonları:

Streptococcus pneumoniae, Moraxella catarrnalisHaemophilus influenzaeStaphylococcus aureus kaynaklı

sinüzit,
3. Üriner sistem enfeksiyonları:

Escherichia coliKlebsiella spp.,


4. Deri ve yumuşak doku enfeksiyonları: Metisiline duyarlı

Staphylococcus aureusStreptococcus pyogenesEscherichia coli, Klebsiella spp.Enterobacter spp.,


5. Septisemi: İntramüsküler uygulamalar hariç (sadece IV olarak kullanıldığında),

Staphylococcus aureusStreptococcus pneumonia, Escherichia coli, Haemophilus influenzaKlebsiella spp.,

j
|
i
6. Menenjit: Intramüsküler uygulamalar hariç (sadece IV olarak kullanıldığında),

Streptococcus pneumonia, Haemophilus influenzaNeisseria meningiiidisStaphylococcus aureus

(penisilinaz üreten ve üretmeyen suşlar)
7. Gonore: Kadınlarda ve erkeklerde

Neisseria gonorrhoeae

'nin yol açtığı komp yapmamış ve dissemine gonokokal enfeksiyonları,
ikasyon

6. Kemik ve eklem enfeksiyonları:

Staphylococcus aureus

(penisilinaz üreten ve üretmeyen suşlar). j
ı
Profilaksi: CEFUROL'ün operasyon öncesi profilaktik kullanımı, temiz-kontamime veya potansiyel kontamine olarak sınıflandırılan, cerrahi prosedür uygulanmış hastalarda (örn. vajinal histerektomi) patojenik duyarlı bakterilerin büyümesini önleyerek bazı operasyon sonrası enfeksiyonların insidansım azaltır. Cerrahi prosedürlerde antibiyotiklerin etkin profilaktik kullanımı, ilacın zamanlamasına bağlıdır. Cerrahi prosedür boyunça yara dokusunda etkin bir konsantrasyon elde etmek için, CEFUROL ameliyattan 1 ila 1,5 saat önce uygulanmalıdır. Cerrahi prosedürün daha uzun sürmesi bekleniyorsa, prosedür sarasında doz tekrarlanabilir.
Normalde cerrahi prosedürden sonra ilacın profilaktik olarak uygulanması gerekmemektedir. Ancak, profilaktik uygulama cerrahi prosedürden sonra 24 saat içerisinde durdurulmalıdır. Açık kalp ameliyatında, CEFUROL'ün perioperatif kullanımı, ameliyat bölgesinde ciddi enfeksiyon riski taşıyan hastalarda etkindir. Enfeksiyon durumunda, ilgili mikroorganizmanın tanımlanması ve uygun antibiyotik tedavisine başlanması için kültür amacıyla numune alınmalıdır. Açık kalp ameliyatlarında bu süre 48 saatten daqa uzun olmamamalıdır.

4.2. Pozoloji ve uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

IV uygulamalar için ürünün IM/IV (CEFUROL 250 mg IM/IV Enjektabl Toz İçeren Flakon, CEFUROL 750 mg IM/IV Enjektabl Toz İçeren Flakon ya da CEFUROL 1.5 g IV Enjektabl Toz İçeren Flakon) formlarım kullanınız.

Erişkinler:

Birçok enfeksiyon günde üç kez IM ya da IV yol ile 750 mg enjeksiyona cevap verecektir. Daha ağır enfeksiyonlarda bu doz günde 3 kez IV yol ile 1.5 g'4 kadar artırılmalıdır; IM ya da IV enjeksiyonlar eğer gerekirse günlük 3 ila 6 g total doz verjlerek 6 saatlik aralarda yapılabilir.
Klinik olarak endike olduğunda bazı enfeksiyonlar günde iki kez 1.5 g ya da 750 mg da IM) parenteral uygulamanın ardından oral tedaviye cevap verir.
(IV ya
her bir

Gonore:

Gonorede 1.5 g tek doz olarak verilmelidir. Bu, farklı yerlerden örneğin kalçadan 2 x 750 mg uygulama şeklinde yapılabilir.

Menenjit:

CEFUROL, duyarlı türlerin sebep olduğu bakteriyel menenjitin tedavisi için
2

uygundur. Aşağıdaki dozlar tavsiye edilir.
Erişkinler: Her sekiz saatte bir IV olarak 3 g.
Bebek ve çocuklar: 200 ila 240 mg/kg/gün IV üçe veya dörde bölünerek verilebilir. İÜçüncü günü sonunda veya klinik durum düzelirse bu doz 100 mg/kg'a azaltılabilir. |
Yenidoğanlarda: 100 mg/kg/gün IV. Doz klinik durum düzelince 50 mg/klg/gün'e düşürülebilir.

j


Ardışık tedavi:
PnÖmoni: 48-72 saat, günde iki kez 1.5 g (IV ya da IM) enjeksiyonu takiben tedaviye 7-10 gün, günde iki kez 500 mg sefuroksim aksetil ile oral yoldan devam edilir. j
Kronik bronşitin akut alevlenmeleri: 48-72 saat, günde iki kez 750 mg (IV ya da IM) enjeksiyonu takiben tedaviye 5-10 gün, günde iki kez 500 mg sefuroksim aksetil ile oral yoldan devam edilir.
Parenteral ve oral tedavinin süresi enfeksiyonun şiddeti ve hastanın klinik durumu tarafından belirlenir.
Profilaksi: Genellikle abdominal, pelvik ve ortopedik operasyonlar için doz, anestezinin indüksiyon safhasında IV olarak 1.5 g'dır. Buna, 8 ve 16 saat sonra IM olarak iki kez daha 750 mg'lık dozlar ilave edilebilir. Kardiyak, pulmoner, özofajiyel ve vasküler operasyonlarda genel doz anestezinin indüksiyon safhasında IV olarak 1.5 g ve daha sonraki 24 ila 48 saat içinde günde üç kez 750 mg IM olarak devam ettirilir.
Artroplasti (Total eklem replasmanı) ameliyatlarında: Likid monomer ilavesinden önfce kuru metilmetakrilat alçısının her paketine total 1.5 g sefuroksim toz ilave edilebilir. i

j

Uygulama şekli:i

Büyük bir kas kitlesi içine (gluteal ya da kalçanın dış kısmı) derin IM enjeksiyon şekli|nde uygulanabilir.
CEFUROL 750 mg IM enjeksiyon için toz içeren flakon, çözücü olarak 3 mİ % 1 hidroklorür çözeltisi içerir ve yalnız intramüsküler yoldan uygulanır.
dokain

İntramüsküler kullanım için solüsyon hazırlanması: I

CEFUROL 750 mg IM enjeksiyon için toz İçeren flakon, 3 mİ %1 'lik lidokain hidroklorür çözeltisi ile sulandırılır. Uygulama için hazırlandığında hafif opak bir süspansiyo|n veya beyazdan açık arı renge kadar renkte çözelti oluşuncaya kadar çalkalanır.
Süspansiyonun tümü enjektöre çekilerek intramüsküler yoldan uygulanır. 3 mİ % 1 'lik
lidokain hidroklorür çözeltisi ile hazırlanan bu süspansiyon intravenöz

uygulanmamalıdır.


yoldan

Sadece intramüsküler kullanım içindir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler Böbrek yetmezliği:

Renal fonksiyon bozukluğunda dozaj: Sefuroksim böbrekler ile itrah edilir. Bundan dolayı tüm böyle antibiyotiklerde olduğu gibi renal fonksiyon bozukluğu olan hastalarda CEFrUROL dozajı, onun yavaşlayan itrahını dengeleyecek şekilde azaltılarak tavsiye edilmelidiıt Fakat kreatinin klerensi 20 ml/dak. veya altına düşünceye kadar, standart dozu (750 mg-1.5 g 3x1) düşürmek gerekli değildir. Belirgin yetersizliği olan erişkinlerde (kreatinin klerensi İD ila 20 ml/dak.) günde 2 kez 750 mg tavsiye edilir. Şiddetli yetmezlikte (kreatinin klerehsi <10 ml/dak.) günde bir kez 750 mg yeterlidir. Hemodiyalizdeki hastalar için her diyaliz sonunda ilave 750 mg'lık doz olarak verilmelidir. Parenteral kullanıma ilaveten sefuroksim pleritonal diyaliz sıvısına katılabilir (genellikle her iki litre diyaliz sıvısına 250 mg). Böbrek bozukluğu olan, yoğun tedavi ünitesinde devamlı arteriyovenöz hemodiyaliz ya da yüksek akışlı hemofiltrasyondaki hastalar için uygun olan doz günde iki kez 750 mg'dır. Düşüc akışlı hemofiltrasyon için böbrek fonksiyon bozukluğu altında önerilen dozaj takip edilmelicjir.

Karaciğer yetmezliği: ]

Veri yoktur. j

Pediyatrik popülasyon:

j
Bebek ve çocuklarda 30 ila 100 mg/kg/günlük dozlar üçe ya da dörde bölünerek verilip Çoğu enfeksiyonlar için 60 mg/kg/günlük doz yeterli olacaktır.

i


Yeni doğanlarda 30 ila 100 mg/kg/günlük dozlar iki ya da üçe bölünerek verilir. Doğumdan sonraki ilk haftalarda, bebeklerde sefuroksimin serum yanlanma ömrü erişkinlere gjöre 3-5 kez daha fazla olabilir.

Geriyatrik popülasyon:

Yetişkinlerdeki doz uygulamasına bakınız.

4.3. Kontrendikasyonlar

Sefalosporin grubu antibiyotiklere aşırı duyarlılığı bilinen hastalarda ve akut pj^rfiride kontrendikedir.

4.4. Özel kullanım uyarıları ve önlemleri Penisilin veya diğer beta-laktam antibiyotiklere karşı alerjik reaksiyon geçirmiş hastalarda dikkatli kullanılmalıdır. |

Yüksek dozda sefalosporin!erle eş zamanlı olarak furosemİd veya aminoglikozitler gitji güçlü diüretik tedavisi gören hastalarda böbrek yetmezliği bildirildiğinden dolayı, bu kombinasyonun kullanımında dikkatli olunmalıdır. Bu hastalarda, yaşlılarda ve daha önceden böbrek yetmezliği olan hastalarda renal fonksiyon kontrol edilmelidir (Bkz. Kullanıldı Şekli ve Dozu).
Menenjit tedavisinde kullanılan diğer terapötik rejimlerde olduğu gibi sefuroksim sodyum ile tedavi edilen az sayıda hastada hafif veya orta derecede işitme kaybı bildirilmiştir! Diğer antibiyotik tedavilerinde olduğu gibi, sefuroksim sodyum enjeksiyonu ile 18 ve $6 ıncı saatlerde yapılan serebrospinal sıvı kültürlerinde

Haemophilus inflııenzae'nm

pozitif Almaya devam ettiği görülmüştür, bununla beraber bu olayın klinik önemi bilinmemektedir.
Ardışık tedavi protokolünda oral tedaviye geçişin zamanı enfeksiyonun ciddiyetine, hastanın klinik durumuna ve şüphelenilen patojenlere göre değişiklik gösterir. Eğer paıenteral tedavide 72 saat sonra klinik düzelme görülmezse, hastanın tedavisi değerlendiril m el idjır.
Diğer antibiyotikler ile olduğu gibi, uzun süren sefuroksim kullanımı duyarlı olmayan organizmaların (örneğin

Candida, enierekoklar, Clostridium diffıcile)

aşın çoğalrr ası ile sonuçlanabilir. Böyle bir gelişme sefuroksim tedavisinin kesilmesini gerektirebilir.
j
Sefuroksim tedavisi sırasında ya da sonrasında diyare gelişen hastalarda hayatı tehdit edici prsödomemranöz kolit olasılığı göz önünde bulundurulmalıdır. Sefuroksim kiıllanımı kesilmeli ve uygun tedavi başlatılmalıdır. Bu durumda anti-peristaltik ilaçlar kontrendikedir.
Bu tıbbi ürün her dozunda 1,8 mmol sodyum ihtiva eder. Bu durum kontrollü $odyum diyetinde olan hastalar için göz önünde bulundurulmalıdır.

4.5. Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler ve diğer etkileşim şekilleri !

Diğer antibiyotiklerde de olduğu gibi sefuroksim bağırsak florasını etkileyerek östrojen reabsorbsiyonunun ve kombine oral kontraseptiflerin etkinliğinin azalmasına yol açabilir.
Diğer antibiyotiklerde de olduğu gibi furosemid veya aminoglikozid gibi potent diüretikler ile birlikte kullanımda sefuroksim böbrek fonksiyonlarını ters olarak etkileyebilir.
Probenesid sefuroksimin renal tubüler sekresyonunu azaltır. Probenesid ile birlikte kiullanım sefuroksimin kan seviyelerinde artışa neden olabilir.

j

CEFUROL, glikozüri için yapılan enzimatik esasa dayanan testleri bozmaz. Bakırın indirgenmesine dayanan (Benedict, Fehling, Clinitest) metotları hafifçe etkileyebilir. Bununla birlikte bu diğer bazı sefalosporinlerde olduğu gibi hatalı pozitif sonuçlara neden olmajz.
Sefuroksim sodyum alan hastalarda kan/plazma glukoz seviyelerini tayin için glukoz cksidaz veya heksokinaz metotları kullanılması tavsiye edilir. Alkalin pikrat ile yapılan kreatinin miktar tayinini etkilemez. i
j

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler |

Pediyatrik popülasyon:

Çocuklara özgü hiçbir etkileşim çalışması bildirilmemiştir.

4.6. Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik Kategorisi: B

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar / Doğum kontrolü (Kontrasepsiyori)

Veri yoktur. j
ı

Gebelik dönemi

j
Sefuroksimin deneysel olarak kanıtlanmış hiç bir teratojenik veya embriyopatili etkisi bulunmamakta ise de, bütün diğer ilaçlarda olduğu gibi gebeliğin erken dönemlerinde dikkatli kullanılmalıdır. j
Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar gebeli k/embriyon al /fetal gelişim/doğum ya da doğum sonrası gelişim ile ilgili olarak doğrudan ya da dolaylı zararlı etkiler olduğunu göstermemektedir.

Laktasyon dönemi

Sefuroksim insan sütü ile de itrah olur, bu nedenle emziren annelere verilirken edilmelidir.
dikkat

Üreme yeteneği / Fertilite !

Veri yoktur.

j


ı

ı

4.7. Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler |

Sefuroksim bazen baş dönmesi gibi yan etkiler ile ilişkili olabileceğinden, araç i sürme, makine kullanma yeteneğini bozabilir.

4.8. İstenmeyen etkiler

İstenmeyen etkiler aşağıdaki sıklık sınıflandırmasına göre sıralanmıştır. Sıklık kategorileri, sefuroksim sodyum ilişkili olabilecek yan etkiler dikkate alınarak tayin edilmiştir. !
Çok yaygın (>1/10); yaygın (>1/100 ila <1/10); yaygın olmayan (>1/1.000 ila «41/100); seyrek (>1/10.000 ila <1/1.000); çok seyrek (<1/10.000), bilinmiyor (eldeki velilerden hareketle tahmin edilemiyor). |
Sefuroksimin yan etkileri genellikle hafif ve geçici özelliktedir. ]
|

Enfeksiyon ve Enfestasyonlar !

Yaygın : Candida çoğalması j

Kan ve lenfatik sistemi hastalıkları j

Yaygın : Eozinofili, nötropeni

J


Yaygın olmayan : Pozitif Coomb's testi, lökopeni, hemoglobin seviyesinde düşüşj Seyrek ; Trombositopeni j
Çok seyrek : Hemolitik anemi

Bağışıklık sistemi hastalıkları

Aşağıdakiler dahil olmak üzere aşırı duyarlılık reaksiyonları Yaygın olmayan : Deri döküntüleri, ürtiker, kaşıntı Seyrek : İlaç ateşi
Çok seyrek : Anafılaksi, intersitisyel nefrit, kutanöz vasküliti

j

Gastrointestinal hastalıkları |

Yaygın olmayan : Gastrointestinal rahatsızlıklar

i


Seyrek

:j


Hepato-bilier hastalıkları

Yaygın : Hepatik enzim düzeylerinde geçici yükselmeler j
Yaygın olmayan

:j


Deri ve derialtı doku hastalıkları

Çok seyrek : Eritema multiforme, Stevens-Johnson sendromu, toksik epldermal
nekroliz (ekzantematik nekroliz) 1

Böbrek ve idrar hastalıkları

Çok seyrek : Serum
kreatinin klerensinde azalma gözlenmiştir.

Çok seyrek : Serum kreatinin ve/veya kan, üre, azot değerlerinde yükselmeler ve

Genel bozukluklar ve uygulama bölgesine ilişkin hastalıkları

Yaygın : İntramüsküler enjeksiyon yerinde geçici ağrı olabilir. Bu daha çok daha yüksek dozlarda meydana gelir. Ancak bu durum tedavinin kesilmesini genellikle gerektirmez. i
i
Nadiren intravenöz enjeksiyonu takiben tromboflebit görülebilir. i
i
ı

4.9. Doz aşımı ve tedavisi i

Sefalosporinler aşın dozda serebral irritasyon sonucu konvülsiyonlara neden olajbiiirler. Sefuroksimin serum düzeyleri hemodiyalizle ya da periton diyalizi ile düşürülebilir, i

!

5. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLER

5.1. Farmakodinamik özellikler

Farmakoterapötik grup: İkinci kuşak sefalosparinler
ATC kodu: J01DC02
Sefuroksim, bakteriye! be ta-lak tam azlara karşı iyi bir stabilite gösterir ve sonuç ampisilin veya amoksisiline dirençli suşların pek çoğuna etkilidir. Sefuroksim önemi proteinlere bağlanarak bakterilerde hücre duvarı sentezini önleyerek bakterisit etki gösjterir. Sefuroksim aşağıdaki mikroorganizmalara genellikle

in vitro

olarak etkilidir.
olarak i hedef

Aeroblar,
Gram-negatif:

Escherichia coii, KlebsiellaProteus mirabilis, ProvidenciaProteus rettgeri, Haemophilus influenzaeHaemophilus parainfluenzaeMoraxella (Branhamella) caidjrrhatis, Neisseria merıingitidis, Neisseria gonorrhoeaeSalmonella

türleri. j

I

Gram-pozitif:

Staphylococcus aureusStaphyiococcus epidermidisSirepiococcus pyogenesStrepiococcus pneumoniae,Sirepiococcus agal\ıctiae), Sirepiococcus miiisBordotella pertussis.J

i
Anaeroblar: Gram-pozitif ve Gram-negatif koklar

(PepiococcusPepiosireptococcuş(Clostridium(BacieroidesFusobacieriumPropionibacierium

türleri. |
Diğer organizmalar:

Borrelia burgdorferi. \


Aşağıdaki mikroorganizmalar sefuroksime hassas değildir:

Clostridium dijficile,


PseudomonasCampylobacterAcinetobacier calcoaceiius, I^isteria


monocytogenes,Staphylococcus aureus,Staphylococcus epidermidis, Legionella

türleri.
Aşağıdaki bakterilerin bazı suşları sefuroksime duyarlı değildir:

Enierâcoccus


(Sirepiococcus) faecalis, Morganella morganii, Proieus vulgaris, Enierobacter CitrobacierSerratiaBacteroides fragilis.


türleri,

CEFUROL ve aminoglikozid antibiyotiklerinin kombinasyonu en azından additif ve bazen sinerjik etki gösterir.

5.2. Farmakokinetik özellikler Genel özellikler

Emilim

:
Sefuroksim intramüsküler uygulamayı takiben 30 ile 45 dakika içinde doruk düzeyler^ ulaşır.

Dağılımj


Kullanılan metodolojiye bağlı olarak proteinlere bağlanma oram

%j


Bivotransformasvoni


Sefuroksim metabolize olmaz ve glomerüler fıltrasyon ve tübüler sekresyon ile atılır. |

j

Eliminasvoni


İntramüsküler veya intravenöz enjeksiyon sonrası serum yarılanma ömrü yaklaşık 70 dakikadır. Yaşamın ilk haftalarında sefuroksim serum yarılanma ömrü yetişkinlerdekjinin 3-5 katı olabilir. Probenesid ile birlikte verilmesi antibiyotiğin atılımını geciktirir ve yüksek serum düzeyleri oluşturur. Yirmidört saat içinde verilen ilacın hemen tamamı (% p5-90' ı) değişmemiş sefuroksim şeklinde idrarda bulunur. Büyük bir bölümü ilk 6 saatle atılır. Sefuroksim serum seviyeleri diyaliz ile düşürülür. j

Doğrusallık/Doğrusal Olmayan Durumj


İntramüsküler veya intravenöz enjeksiyon sonrası serum yarılanma ömrü yaklaşık 70 dakikadır. i
|

Hastalardaki karakteristik özellikler j

Veri yoktur.

j


5.3. Klinik öncesi güvenlilik verileri

Sefuroksime maruziyet sonrasında embriyopatik ve teratojenik etkilerin olduğuna dair hiçbir veri bulunmamaktadır.

6. FARMASÖTİK ÖZELLİKLER

6.1. Yardımcı maddelerin listesi

Çözücü Ampul:
Enjeksiyonluk su Sodyum hidroksit

6.2. Geçimsizlikler

CEFUROL, aminoglikozid antibiyotiklerle birlikte aynı enjektörde karıştırılmamalıdır. Flakon içindeki etken madde üzerine ampul içindeki 3 mİ %1'lik lidokain hidroklorür çözücüsü ile sulandırılır ve çalkalanır. Çalkalama sonrası hemen hemen beyazdan açık sarı renge kadar renkte opak süspansiyon halini alır. Oluşan ürün üzerinden yapılan stabilite çalışmaları sefuroksim sodyum ile lidokain hidroklorür arasında oda sıcaklığında 24 saat, 2-8 °C'de 48 saat herhangi bir geçimsizlik olmadığını ortaya koymuştur.

6.3. Raf ömrü

24 ay

6.4. Saklamaya yönelik özel uyarılar i

• Açılmamış flakon: 25°C'nin altında oda sıcaklığında ışıktan koruyarak amtjalajında saklanmalıdır. Işıktan korunmalıdır.

j


• Flakon açıldıktan sonra hemen çözücü ampul ile sulandırılmalıdır. j
• Hazırlanan çözeltiler sadece buzdolabında (2-8°C) 48 saate kadar, oda sıcajklığında (25°C) 24 saate kadar saklanabilir. I
• Mikrobiyolojik açıdan, rekonstitüsyondan sonra hemen uygulanmalıdır. Eğer hemen uygulanmayacaksa, yukarıda belirtilen saklama zamanı ve koşullan kullanıcının sorumluluğundadır.

6.5. Ambalajın niteliği ve içeriği

Her bir karton kutu; 1 adet flakon ve 1 adet çözücü ampul içermektedir.
Flakon; Alüminyum flip-off kapak ve bromobutil kauçuk tıpa ile kapatılmış renksiz cam flakonlar (Tip III).
Çözücü ampul; 3 mİ lidokain hidroklorür çözeltisi içeren renksiz, cam ampul (Tip I).

6.6. Beşeri tıbbi üründen arta kalan maddelerin imhası ve diğer özel önlemlerj

Kullanılmamış olan ürünler ya da atık materyaller “Tıbbi atıkların kontrolü yönetmjeliği ve Ambalaj ve Ambalaj Atıklarının Kontrolü yönetmelikleri”ne uygun olarak imha edilrrjelidir.
i

7. RUHSAT SAHİBİj


İ.E. Ulagay ilaç Sanayii TÜRK A.Ş. I
Davutpaşa Cad. No: 12 (34010)

i


Topkapı - İSTANBUL i
Tel: 0212 467 11 11 |
Faks: 0212 467 12 12

j


8. RUHSAT NUMARASI

254/46

9. İLK RUHSAT TARİHİ/ RUHSAT YENİLEME TARİHİ

İlk ruhsat tarihi: 21.11.2013 Ruhsat yenileme tarihi:
10.KÜB ÜN YENİLENME TARİHİ

İlaç Bilgileri

Cefurol 750mg Im Enjeksiyon İçin Toz İçeren Flakon

Etken Maddesi: Sefuroksim Sodyum

Atc Kodu: J01DC02

Pdf olarak göster

Google Reklamları

Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.