Alfabetik İlaç RehberiDetaylı İlaç AraYeni Listelenilen İlaçlarEn Çok Aranan İlaçlarPazarda Bulunamayan İlaçlar

Neofleks %50 Dekstroz Sudaki Solüsyonu Kısa Ürün Bilgisi

Kan ve Kan Yapıcı Organlar » Kan ve Perfüzyon Solüsyonları » Damar İçine Enjekte Edilenler » Beslenme Serumu » Karbonhidrat

KISA ÜRÜN BİLGİSİ

1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI

NEOFLEKS %50 DEKSTROZ SUDAKİ SOLÜSYONU

2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMEtkin madde :

Her 100 mİ çözelti 50 gram dekstroz anhidrat içerir.
Ozmolarite: 2775 mOsm/L

Yardımcı maddeler :

Yardımcı maddeler için 6.1'e bakınız.

3. FARMASÖTİK FORM

İıılravenöz infiizyon için çözelti

4. KLİNİK ÖZELLİKLER

4.1. Terapötik cndikasyonlar

Yüksek konsantrasyondaki dekstroz çözeltilerinin iıılravenöz yoklan uygulanmasıyla vücuda su ve kalori sağlanır. Bu çözeltiler hastanın klinik durumuna göre ditirezi uyarabilir.
NEOFLEKS %50 DEKSTROZ SUDAKİ SOLÜSYONU aşağıdaki durumlarda endikedir:
Dehidıatasyon, karaciğerdeki depo glikojen eksikliğine bağlı aşırı sıvı kaybına bağlı gelişen aşırı katabolik durumlar, kısıtlı besin ve sıı alımı, diyarc. kusma ya da tuz diürezine bağlıaşırı sıvı kaybı durumları.
Parenleıal beslenme rejimlerinde kalori sağlamak amacıyla. Aşağıdaki parenteral beslenme gereken durumlarda, azot kaybını önlemek ya da negatif azot dengesini düzeltmek içinuygun bir protein (azot) kaynağıyla birlikte kullanılır:
• Ameliyat öncesi ve ameliyat sonrası dönemlerde ya da ağır karaciğer, böbrek, kalp vemide-bağırsak hastalıklarında olduğu gibi ağızdan besin ve su aliminin kısıtlandığıdurumlar.
• Proteinlerin mide-bağırsak sisteminden emiliminin bozulduğu durumlar,
• Proteinlere melabolik gereksinimin ileri derecede arttığı yanıklar vb gibi durumlar.
İnsiiline bağlı veya bağlı olmayan hipoglisemi durumlarında (Yeni doğan bebek ve süt çocuklarının akut semplomatik hipoglisemilerinde kan gltıkoz düzeylerinin normaleyükseltilmesi dahil).

4.2.Pozoloji ve uygulama şekli Pozoloji/uygıılama sıklığı ve süresi:

Uygulanacak doz ve infüzyon hızı haşlanın yaşına, ağırlığına, klinik ve biyolojik durumuna, laboraluvar değerlerine ve birlikle uygulanan tedaviye göre hekim tarafından ayarlanır.
Başka bir ilacın in füzyonu için çözücü olarak kullanıldığında, seçilecek hacim çözülerek uygulanacak ilacın önerilen kullanımına göre kararlaştırılır.
Uygulama sıklığı haşlanın klinik durumuna göre hekim tarafından ayarlanır. Hiperglisemi gelişimini önlemek için, infüzyon hızı haşlanın glııkoz oksidasyon kapasitesini aşmamalıdır.Bu nedenle maksimum glııkoz uygulama hızı 500-800 mg/kg/saat olmalıdır.

Uygulama şekli :

Uygulama steril apiıojen sellerle iniravenöz yoldan yapılır.
Uygulamayla ilgili ayrıntılar için ayrıca bölüm 6.6'ya bakınız.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:Böbrek / Karaciğer yetmezliği:

Bu popülasyona özel gerçekleştirilen bir çalışma bulunmadığından, bu hasla grubu için özel bir dozaj önerisi bulunmamakladır.

Peıliyatrik popülasyon:

Uygulanacak doz ve iniüzyon hızı, erişkinlerdeki gibi hastanın ağırlığına, klinik ve biyolojik durumuna ve birlikte uygulanan tedaviye göre hekim tarafından ayarlanır.

Geriyatrik popülasyon:

Uygulanacak doz ve infüzyon hızı, erişkinlerdeki gibi hastanın ağırlığına, klinik ve biyolojik durumuna ve birlikle uygulanan tedaviye göre hekim tarafından ayarlanır.

4.3. Kon trend ikasy onlar

Hipertonik dekstroz çözeltileri aşağıdaki durumlarda kontrendikedir.
• Kafa içi veya intıaspinal kanamalar.
• Şiddetli dehidratasyon durumları.
• Anüri durumları.
I lepalik koma.
Mısır ve mısır ürünlerine alerjisi olduğu bilinen hastalar.

4.4.Özel kullanım uyarılan ve önlemleri

Parenteral tedavinin uzaması ya da hastanın durumunun gerektirdiği zaman sıvı dengesi, elektrolit konsantrasyonları ve asit-baz dengesindeki değişiklikleri izlemek için klinikdeğerlendirme ve periyodik laboratuvar testlerinin yapılması gereklidir.
NEOFLEKS %50 DEKSTROZ SUDAKİ SOLÜSYONU'nun bir litresi 1700 kcal kalori sağlar. Dekstroz içeren çözeltiler, kendilerinde açıkça veya klinikte tark edilemeyecekdüzeyde diyabet bulunduğu bilinen hastalarda dikkatle kullanılmalıdır.
Sodyum eksikliği olan hastalarda, sodyumsuz dekstroz çözeltilerinin intravenöz initizyonla uygulanması peri ferik kollaps ve oligiiriye yol açabilir.
Bu çözeltilerin uzun sürelerle intravenöz initizyonla kullanılması uygulama yerinden başlayarak yayılan bir tromboflebit durumuna yol açabilir.
NEOFLEKS %50 DEKSTROZ SUDAKİ SOLÜSYONU'nun ozmolaritesi 2775 mOsm/litredir. Hipertonik dekstroz çözeltileri, uygun bir şekilde seyreltilmeden periferik birven yoluyla uygulandıklarında venlerde iritasyon, hasar ve tromboza yol açabilir. Buyüzden, aşırı hipertonik çözeltilerin büyük bir merkezi veııe. olanak varsa vena cava superioraverleştirilmiş intravenöz bir kaleler yoluyla uygulanmaları önerilmektediı. Özellikle kalpyetmezliği olan hastalarda olmak üzere, dolaşımın aşırı yüklenmesinden kaçınmakiçin dikkat edilmelidir. Böbrek yetmezliği olan hastalarda glukoz toleransı bozulabilir.
Hastalara çok fazla miktarda hipertonik dekstroz çözeltisi uygulanması önemli bir hipokalemiyle sonuçlanabilir. Serum potasyum düzeylerine bakılarak, geıekiıseek
potasyum uygulanmalıdır.
Özellikle kalp yetmezliği olan hastalarda olmak üzere dolaşımın aşırı yüklenmesinden kaçınmak için dikkat edilmelidir. Hipertonik dekstroz çözeltilerinin uygulanması, serumelektrolit konsantrasyonunda dilüsyon. aşırı hidrasyon. konjestif durumlar veya pulmonerödem oluşturacak şekilde sıvı ve veya solut yüklenmesine yol açabilir. Dilüsyon riskielektrolit konsantrasyonuyla ters orantılıdır. Peri feri k ve pulmoner ödeme yol açabileııkonjestif durumların gelişme riski ise çözeltideki elektrolit konsantrasyonuyla dogtu oıanlılıdıı.
Çok düşük doğum ağırlıklı yenidoğatı bebeklerde dekstroz enjeksiyonlarının aşırı ya da hızlı uygulanması serum ozmolalitesinde ve olası beyin içi hemorajide artışa neden olabiliı.

4.5.Diğer tıbbi ürünler ileetkileşimler ve diğeretkileşim şekilleri


Elektrolit içermeyen dekstroz çözeltileri, eritrositlerde aglomerasyon ya da hemoliz olasılığı yüzünden kanla birlikte aynı infüzyon seti aracılığıyla uygıılanmamalıdıı.
Kortikosteroid veya kortikotropin almakta olan hastalarda hipertonik dekstıoz çözeltileıinin uygulanması sırasında dikkat gerekir. Çözeltinin hiperglisemik etkisi diyabetiileıde insiilingereksinimlerini değiştirebilir.

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi : C

Çocuk doğurma potansiyeli buluna kadınlar/Doğuın kontrolü (Kontrasepsiyon)

Hipeıtonik dekstroz çözeltilerinin gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir.
Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik / ve-veya embriyonal letal gelişim ve-veya / doğum / ve-veya / doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir (bkz. Kısım 5.3). İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.
NEOFLEKS %50 DEKSTROZ SUDAKİ SOLÜSYONU yaşamsal önemi olan durumlar için gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır.

Gebelik dönemi

Hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalar, gebelik / ve-veya / embriyona! / fetal gelişim / ve-veya / doğum / ve-veva / doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdiı (Bkz.Bölüm 5.3). İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.
NEOFLEKS %50 DEKSTROZ SUDAKİ SOLÜSYONU, elde edilebilecek yararın fetiise olası risklerin üzerinde olduğu durumlar dışında gebelerde kullanılmamalıdır.
Literatürde travav ve doğum eyleminde dekstroz vc sodyum klorıır içeren çözeltilerin kullanıldığı bildirilmiştir. Anne ve fetıısıın sıvı dengesi, glukoz ve elektrolit konsantrasyonları ile asit-bazdengesi düzenli olarak veya hasta ya da fetıısıın durumu gerektirdiği zaman değerlendirilmelidir.

Lnktasyon dönemi

Dekstroz çözeltilerinin intravenöz iniıizyonunıın emzirme döneminde uygulanmasının bebekler üzerine bilinen bir advers etkisi yoktur. I leıhangi bir şüphe durumunda hasla emzirmemeüdir.

Üreme yeteneği / fertilite

Dekstroz çözeltilerinin intravenöz inlTızyoıuınıın üreme yeteneği üzerindeki etkileri araştırılmamıştır.

4.7. Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

İnfıizyon yoluyla uygulanan çözeltilerin kullanımı sırasında araç kullanımı pratik yönden mümkün değildir. Kullanıldıktan sonra araç ve makine kullanma üzerinde bilinen bir etkisiyoktur.
NEOELEKS %50 DEKSTROZ SUDAKİ SOLÜSYONU hiperglisemiye, sıvı dengesinde bozukluklara (hipervolemi) ve elektrolit düzeylerinde değişikliklere (hipokalemi,hipomagnezemi ve hipofosfatemi) neden olabilir.
Uyuulama tekniğine bağlı görülebilen advers etkiler arasında febril reaksiyonlar, enjeksiyon yerinde enfeksiyon, enjeksiyon yerinde başlayarak yayılan venöz tromboz ya daflebit, ekstravazasyon \e hipervolemi bulunur.
Hipertonik çözeltilerin çok hızlı infüzyoıuı lokal ağrı ve venöz iritasyona yol açabilir. Uygulama hızı hasta toleransına göre ayarlanmalıdır. Uygulama için mümkün olan en genişperi ferik ven ve olabildiğince ince bir iğnenin seçilmesi önerilir. Bu tür etkilerin erkendenfarkediİçrek uygun tedavilerin uygulanabilmesi için uygulama sırasında hastaların devamlıolarak izlenmesi gerekir.
Seyreltilerek torbadaki sıvıyla uygulanan ek ilaçların da advers etkilere yol açabileceği konusunda uyanık olunmalıdır. Böyle bir durumda, uygulanan ek ilacın ürün bilgisinebakılmalıdır.
İslenmeyen etkilerin görülme durumunda inlıtzyon kesilmeli, hasta değerlendirilmeli, uygun terapötik önlemler alınmalı ve gerekli görüldüğünde torbada kalan çözelti inceleme içinsaklanmalıdır.
NEOFLEKS %50 DEKS TROZ SUDAKİ SOLÜSYONU'na bağlı bildirilen yan etkiler için şu sıklık sıralaması kullanılmıştır: Çok yaygın (1/10). yaygın (1100 ila <1/10). yaygınolmayan (1/1.000 ila <1/100). seyrek (1/10.000 ila <1/1.000); çok seyrek (<l/l0.000).bilinmiyor (eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor).

Bağışıklık sistemi bozuklukları

Seyrek: Alerjik reaksiyonlar (çözelti içine eklenen ilaca bağlı).

Bilinmiyor: Anafilaklik reaksiyon; HipersensitiviteMetabolizma ve beslenme bozuklukları

Yaygın: Elektrolit bozuklukları ve hiperglisemi.
Yaygın olmayan: I lemodilüsyon ve hipervolemi.

Deri ve deri altı doku bozuklukları Yaygın:Terleme

Genel bozukluklar ve uygulama bölgesine ilişkin hastalıklar

Yavgın olmayan: Ateş, titreme, febril reaksiyonlar, enjeksiyon bölgesinin enfeksiyonu
Seyrek:

Trombo flebit

Araştırmalar

Yaygın olmayan: Glukozüri.

4.9.Doz aşımı ve tedavisi

Doz aşımının tipik başlangıç işaretleri ekslraselüler sıvıda artış, hiperglisemi. hemoglobin ve heınaiokritte azalma, serum elektrolit konsantrasyonlarında düşme, potasyumunhücrelerden ekstraseliilcr aralığa geçişi ve plazma ozmolaritesinde artıştır.
Böbrek fonksiyonları normal olan hastalarda doz aşımı - uygulanan çözeltinin
hiperozmolaritesine bağlı olarak- az ya da bol bir ozmotik diüreze yol açar: buna elektrolitlerin, özellikle de potasyumun kaybı eşlik eder.
İn füze edilen hipertonik karbonhidrat çözeltilerinin su bağlama kapasitelerinin fazla olması nedeniyle, doz aşımı durumunda ozmotik diıirez sırasında az ya da çok dehidratasyonoluşur.
Dehidratasyon ilk başta artan plazma ozmolaritesinin azalmasıyla kareklerizedir. Bu nedenle doz aşımından hemen sonra düşen hemoglobin ve heınatokrit düzeyleri, diıirez sırasındaaşağı yukarı normal denilebilecek değerlere geri döner.
Diıirez yavaş gelişirse, glııkoz aşırı dozuyla birlikle melabolik bozukluklar oluşabilir; bu durum özellikle laktik asit yapımı ve pil azalmasıyla karaklerizcdir. Diıirez oluşmazsa, budurumda dolaşım aşırı yüklenmesiyle ilişkili semptomlar -özellikle ödem (pulmoner ödemdahil)- ve intraselüler potasyumda ağır bir azalma görülebilir.

Doz aşımının tedavisi, doz aşımında alınacak diğer önlemler

Uv»un diizevde diıirez varsa:


Ozmodiiirezle kaybedilen sıvı ve spesifik elektrolitleri (özellikle potasyumu) yerine koymak amacıyla, serum elektrolit düzeylerini, sıvı dengesini ve asit-baz durumunu sürekliizleyerek hafifçe hipotoııik bir elektrolit çözeltisinin uygulanması önerilir.
Kaybedilen sıvı ve majör elektrolitleri yerine koymak için önerilebilecek bir çözeltinin formülasyonu şu şekildedir: Her 1000 mİ çözeltide yaklaşık 120 rnıuol sodyum. 50 mınolpotasyum. 150 ınmol kloriir. Kaybedilen diğer elektrolitler de yerine konmalıdır.
Diiirezle kaybedilen net sıvı ve elektrolitleri yerine koymak yanında, bir asit-baz
dengesizliği varsa, bu durum da laboratııvar değerleri sürekli izlenerek düzeltilmelidir.

Oliüiiri/anüri durumunda doz aşımının tedavisi:


Son çare olarak karbonhidratsız çözeltiler kullanılarak periton diyalizi ya da ekstrakorpora! hemodiyaliz yapılabilir.
NEOFLEKS

%

50 DEKSTROZ SUDAKİ SOLÜSYONU'nun. ozmolaritesi 2775
mOsm/lilredir. Bir litresi 1700 kcal kalori sağlar.

5.1 Farmakodinamik özellikler

Farmakoterapötik grup: Parenteral beslenme çözeltileri. Karbonhidratlar
A TC kodu: B05BA03
NEOFLEKS %50 DEKSTROZ SUDAKİ SOLÜSYONU'nun ozmolaritesi 2775 ırıOsın/litredir. Bir litresi 1700 kcal kalori sağlar. Hipertonik dekstroz çözeltileri vücuttakaloriyi ve iıidrasyon için gerekli suyu sağlarlar. Bu çözeltiler hastanın klinik durumunabağlı olarak ditirezi uyarabilirler.
Glukoz tamamen melabolize olarak vücut protein ve azot kayıplarını azaltır, glikojen depolanmasını arttırır. Yeterli dozlarda verildiğinde kctozisi azaltır veya engeller. Bu nedenleyüksek konsantrasyondaki glukoz çözeltileri esas olarak parenteral beslenme rejimlerindekalori sağlamak amacıyla kullanılmaktadır.
Parenteral beslenmenin endike olduğu ameliyat öncesi ve ameliyat sonrası dönemlerde ya da ağır karaciğer, böbrek, kalp ve mide-bağıısak hastalıklarında olduğu gibi ağızdan besin vcsu aliminin kısıtlandığı durumlarda, proteinlerin mide-bağırsak sisteminden emilimininbozulduğu durumlarda ve proteinlere ınclabolik gereksinimin ileri derecede arttığı yanıklar vbgibi durumlarda azot kaybını önlemek ya da negatif azot dengesini düzeltmek için uygun birprotein (azot) kaynağıyla birlikte kullanılırlar.
Bunun dışında hipoglisemi durumlarında da (Yeni doğan bebek ve süt çocuklarının akut semptomatik hipoglisemilerinde kan glukoz düzeylerinin normale yükseltilmesi dahi!)kullanılan hipertonik dekstroz çözeltileri sağladıkları kalori yanında İıidrasyon için gereklisuyu da sağladıklarından dehidratasyon. karaciğerdeki depo glikojen eksikliğine bağlı aşırısıvı kaybına bağlı gelişen aşın katabolik durumlar, kısıtlı besin ve su alımı, diyare. kusma ya datıızdiürezine bağlı aşırı sıvı kaybı durumlarında da kullanılmaktadır.

5.2.Farınakokinetik özellikler

Glukoz vücutta kolaylıkla pirüvik asit veya laktik asit yolu ile melabolize olarak enerji sağlar ve büyük oranda karbondioksit ile suya dönüşür.

E milim:


İnlravenöz yoldan uygulanan ilaçlar İçindeki etkin maddeler uygulamadan hemen sonra maksimum plazma konsantrasyonlarına ulaşır.

Dağılım:


Glukoz saatte 0.5 g.kg'a kadar olan dozlarda glııkozüriye yol açmaksızın uygulanabilir. En yüksek inluzyon hızı olan saatte O.fi g/kg hızında, uygulanan glukozıın yaklaşık %95'ivücutta kalır.
Glukoz vücutta kolaylıkla pirüvik asit veya laktik asit yolu ile tamamen metabolize olarak enerji sağlar ve büyük oranda karbondioksit ile suya dönüşür.

Eliminasvon:


Glukozun biyotransformasyonu sonucu oluşan karbondioksit akciğerlerle, su ise esas olarak böbrekler yoluyla az miktarda ise ter. leçes ve soluk havasıyla atılır.

Doğrusallık doğrusal olmayan durum:


NEOFLEKS °o50 DEKSTROZ SUDAKİ SOLÜSYONU'nun bileşimindeki glukoz vücutta eksikliklerini tamamlayacak oranda yani icrapötik dozlarda verildiklerinde doğrusal birfarmakokinetik davranış gösterir.

5.3. Klinik öncesi gürelililik verileri

Glukoz. insan ve hayvan plazmasında normal bir bileşen olarak bulunduğundan, hayvanlarda güvenlilik ile ilgili bir araştırma y apılmamıştır.
Çözelti içine katılan ilaçların emniyeti ay rı olarak dikkate alınmalıdır.

6.FARMASÖTİK ÖZELLİKLER

6.1. Yardımcı maddelerin listesi6.2. Geçimsizlikler

Çözeltiye eklenecek ilacın geçimliliği önceden değerlendirilmelidir. Geçimlilik verilerinin bulunamaması durumlarında çözelti herhangi bir ilaç ile karıştırılmamalıdır.
Çözeltiye ilaç eklemeden önce NEOFLEKS % 50 DEKSTROZ SUDAKİ SOLÜSYONU' nunda çözünebilir ve stabil olduğu doğrıılanmalıdır.

6.3. Raf ömrü

36 ay

6.4.Saklamaya yönelik özel önlemler

25 -C'nin altındaki oda sıcaklığında, doğrudan ışık almayan bir yerde saklanmalıdır.

6.5.Ambalajın niteliği ve içeriği6.6.Beşeri tıbbi üründen arta kalan maddelerin imhası ve diğer özel önlemler

Kullanılmamış olan ürünler ya da atık materyaller '"Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği ve '"Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönelmelik”lerine uygun olarak imha edilmelidir.

Uygulamaya yönelik talimatlar

Kullanım öncesi çözelti kontrol edilmelidir.
Uygulama steril apiıojen setlerle inlravenöz yoldan yapılır.

Yalnızca berrak, partikiilsüz ve ambalaj bütünlüğü bozulmamış ürünler kullanılmalıdır.

Uygulama seti tirüne iliştirildikten sonra uygulamaya en kısa sürede başlanmalıdır.
Torbadaki rezidiiel havaya bağlı olarak meydana gelebilecek bir hava eınbolisini önlemek için, başka infıizyon sıvılarıyla seri bağlantı yapılmamalıdır.
Çözelti steril uygulama seti aracılığıyla aseptik teknik kullanılarak uygulanmalıdır. Sisteme hava girmemesi için uygulama setinden, kullanım öncesi sıvı geçirilmelidir.
Ek ilaçlar, aseptik koşullarda enjeksiyon ucundan bir iğne yardımı ile infıızyoıı öncesi ve sırasında katılabilir. Oluşan son ürünün izolonisİtesi parenteral uygulama yapılmadan öncebelirlenmiş olmalıdır.
Hastaya uygulamadan önce eklenmiş ilacın çözeltiyle tümüyle karışmış olması gereklidir. Ek ilaç içeren çözeltiler, ilaç eklenmesinden hemen sonra kullanılmalıdır: daha sonra kullanılmaküzere saklanmamalıdır.
Çözeltiye ek ilaç katılması ya da yanlış uygulama tekniği, ürüne pirojen kontaminasyonuna bağlı ateş reaksiyonuna neden olabilir. Advers reaksiyon görülmesi durumunda inluzyonahemen son verilmelidir.
Tek kullanımlıktır.

Kısmen kullanılmış çözeltiler saklanmamalıdır.

Kısmen kullanılmış torbalar yeniden hastaya uygulanan sistemlere bağlanmamalıdır.

Açmak için:

1. Dış ambalajın sağlamlığını ve sızıntı olup olmadığını kontrol ediniz; ambalaj hasargö rd ii y se k ıı 11 a n m ay ı n ı z.
2. Koruyucu dış ambalajı yırtarak açınız.
3. Koruyucu ambalaj içindeki torbanın sağlam olup olmadığını sıkarak kontrol ediniz. Torbaiçindeki çözeltinin berraklığını ve içinde yabancı madde içermediğini kontrol ediniz.

Uygulama hazırlıkları:

• Torbayı asınız.
• Uygulama ucundaki koruyucu kapağı çıkarınız.
• Uygulama setinin spaykını. uygulama ucuna sıkıca batırınız.
• Çözeltinin başlaya uygulanması için setin kullanım talimatına uyulmalıdır.

Ek ilaç ekleme:

Dikkat:tüm

maddeler ürünle geçimli olmalıdır. Ürüne ekleme yapılacaksa, hastaya uygulamadan önce son karışımında geçimlilikkontrol edilmelidir.

Uygulama öncesi Haç ekleme


İlaç uygulama ucu dezenfekte edilir.
• Eklenecek ilaç 19-22 gauge kalınlığındaki bir iğnesi olan enjektörle torba içine eklenir.
• Çözelti ve içine eklenen ilaç iyice karıştırılır.

Potasyum kloriir ıtibi yoğun ilaçlarda


torbanın uvuulama çıkışına, vukarı pozisyondayken ha filce vurularak karışması sağlanır.Dikkat:

İçine ek ilaç uygulanmış torbalar saklanmamalıdır.

Uygulama sırasında ilaç ekleme


• Setin ldcmpi kapatılır.
• İlaç uygulama ucu dezenfekte edilir.
• Eklenecek ilaç 19-22 gauge kalınlığındaki bir iğnesi olan enjektörle ilaç uygulama ucundanuygulanır.
• Torba askısından çıkarılır ve ters çevrilir.
• Bu pozisyondayken torbanın uygulama çıkışı ve enjeksiyon girişine hafifçe vurularakçözelti ve ek ilacın karışması sağlanır.
• Torbayı eski konumuna getirerek klemp açılır ve uygulamaya devam edilir.

7.RUHSAT SAHİBİ

Adı

: TURKT1PSAN SAĞLIK TURİZM EĞİTİM VE TİCARET A.Ş.

Adresi

: Büğdiiz Mahallesi Kaymakam A. Galip Cd. No:28
06750 AKYUR'17ANKARA

Tel

: 0 312 8441508

Faks

: 0 312 8441527

8.RUHSAT NUMARASI(LARI)

208/80

9.İLK RUHSAT 'I'ARİHİ/RUHSAT YENİLEME TARİHİ

İlk ruhsat tarihi : 04.09.2006 Ruhsat yenileme tarihi :

İO.KÜLİ'ÜN YENİLENME TARİHİ

11

İlaç Bilgileri

Neofleks %50 Dekstroz Sudaki Solüsyonu

Etken Maddesi: Dekstroz

Atc Kodu: B05BA03

Pdf olarak göster

Google Reklamları

Ana Sayfa | Hakkımızda | İlaçlar | İlaç Ara | İlaç Firmaları | Gizlilik | Bize Ulaşın

Telif Hakkı 2008-2024 © İlaç Prospektüsü. Tüm Hakları Saklıdır.
Uyarı: Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından ilacprospektusu.com sorumlu tutulamaz.